Добрата новина е, че финалът за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив ще се играе пред публика. Съществуваше опасност срещата да бъде пред празни трибуни заради предупреждението на БФС относно неспазването на мерките за социална дистанция, но крайното решение е, че ще има зрители на Националния стадион.


Двубоят е в сряда, от 19:15 ч. и ще можете да го гледате пряко по NOVA SPORT и DIEMA SPORT, както и да следите случващото се на стадион "Васил Левски" с Gong.bg.


На двата клуба ще бъдат предоставени по 2000 билета.

Ограничението се налага след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев във всеки сектор да бъдат допускани по 1000 човека, които задължително да спазват физическата дистанция от метър и половина.

"До вчера имаше вариант финалът да се играе без публика. Беше много важно как ще протече срещата между ЦСКА и Ботев Пловдив. Да, заплахата да няма фенове на финала беше сериозна. Призоваваме феновете да спазват мерките", каза пред генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов пред "Блиц".

Той съобщи в кои сектори ще бъдат разположени феновете на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

"Двата отбора ще получат по 2000 билета. ЦСКА е символичен докакин на финала, тъй като е победител в първата двойка от жребия за полуфиналите. На ЦСКА ще бъдат предоставени секторите "А" и "Г", а феновете на Локомотив ще са във "В" и "Б". Цените на билетите ще обявим по-късно днес. Логично по-скъпите ще са за "А" и "В", допълни Караиванов.