Престоят на нападателя Мичи Нтело в Локомотив Пловдив може да се окаже много кратък. Белгиецът беше привлечен през зимата от Шарльороа и много бързо направи име в българското първенство. 

22-годишният футболист блесна под ръководството на Александър Томаш и в 9 мача вкара 4 гола и направи 4 асистенции. 

Интерес към Мичи Нтело проявява френския Лил, твърди сайтът sudinfo.be. Информацията гласи, че белгиецът малко случайно е попаднал в радара на "кучетата". Техни представители са били на мача с Лудогорец (1:2) на "Лаута", за да гледат друг футболист, но са останали впечатлени от представянето на Нтело. 

След това нападателят е затвърдил добрите впечатления и при успеха с 2:1 над ЦСКА на "Васил Левски", когато вкара втория гол. 

Докладите на съгледвачите вече са били разгледани от спортно-техническото ръководство на Лил и има зелена светлина за трансфер, като се очаква скоро да бъде изпратена оферта. Нтело има договор с черно-белите до юни 2026 година, като в него има опция за удължаването му с още една кампания.

“Футболът е странно нещо. Нтело си тръгна от Стандард през лятото на 2022 година, през изминалия януари напусна Шарльороа. Сега вече е здрав в Локомотив Пловдив и е на крачка от Лига 1“, отбелязва sudinfo.be.