Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 излизат един срещу друг в двубой 30-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадиона в парк "Лаута" започва в 15:15 часа и ще бъзе предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Мачът ще бъде раководен от Георги Гинчев.
 
Домакините от Пловдив са в негативна серия от 7 поредни мача без победа срещу ЦСКА 1948. Тимът на Томаш обаче се нуждае от задължителна победа, с която да си върне четвъртото място, на което вече е Левски след вчерашния успех над Берое.
 
За ЦСКА 1948 пък мачът се явявя съдбоносен - при победа отборът ще измести Крумовград и в плейофите ще играе в топ 6. "Червените" обаче изостават доста в точките от Левски и Локомотив Пд, което означава, че на практитка нямат шансове за четвъртото място, което дава право на бараж със седмия в класирането за евентуалното участие в Лига на конференциите през лятото. От тази гледна точка за ЦСКА 1948 ще е подобре да останат в групата от седмо до десето място и оттам да преследва плейоф за Европа. Ако "червените" изберат втория вариант, твърде възможно е шанс за изява да получат някои от младите играчи в тима. 
 
Проблемите пред Локомотив Пловдив са свързани с наказанията на Ивайло Иванов и Петър Андреев, а с травми са Евандро и Йоан Баи.