Георги Иванов очаква "здрава битка" в историческия пловдивски финал за Купата на България. Юношата на Локомотив Пловдив бе гост в "Домът на футбола", където сподели мнението си за предстоящия сблъсък и като цяло за състоянието на двата отбора от града под тепетата.

"Играл съм в Локомотив, като юноша съм бил там и до 21-годишна възрадт. Един от отборите заедно с Левски, които са ме изградили. Локо Пловдив е един доста стойностен отбор. За Пловдив този мач е като за София Левски-ЦСКА. Дерби с голям заряд, очаквам една добра игра."

"Исторически финал, все пак Локомотив 83-а за последно са играли финал за Съветската армия. За тях е постижение, че са на финал и се надявам да я спечелят."

"Ботев се превърна в турнирен боец в последните години. Отстраниха Берое, Черно море и ЦСКА, който беше в подем по това време. Локомотив Пловдив също показва добри игри за Купата."

"Ботев има психологическо предимство, имат няколко души, които са играли на финала преди две години."

"Това е финал, един мач, футболистите, всеки един от тях ще е максимално мобилизиран. Не очаквам да се получи страхотен футбол, но ще бъде здрава битка. Ботев имат стил, който предразполага, винаги играят нападателно. Ще бъде интересен сблъсък за наблюдаване и между двамата треньори."

"Аз от дете наблюдавам Ботев, баща ми едно време е бил футболист там. Винаги ми е било интересно да гледам Ботев, имали са страхотни футболисти. Бяха отбор, който показваше модерен и интересен футбол.
Ботев показва с времето, че е един клуб, на който ДНК-то е да играят красив футбол, със собствени юноши. Трябва да им отдадем заслуженото като един от отборите, които играят най-хубав футбол в България."

"Повечето футболисти, които ги изброих, ги познавам като семейни приятели покрай баща ми. Винаги е било приятно човек да гледа Ботев."

"Играл съм няколко мача в пловдивското дерби, винаги за мен е било удоволствие.

"Локомотив заслужено е на финал. Футболисти, които играят доста агресивно, водещият футболист там е Митко Илиев, той е лидерът на отбора и показва доста добри неща. И днес около него ще се върти цялата игра."

"Аз не съм запознат кои са съветниците на Крушарски, но Сашо Станков е човек, който доста дълго време е във футбола, има рутината, опита. С неговото отиване Локомотив направи много важна крачка в развитието си."

"Локомотив е доста сплотен отбор, играе добре в защита. Един отбор, който има дух, има характер на победител, все пак победиха Етър."

Това (Димитър Илиев и Тодор Неделев б.р.) са хората, които са израснали в Ботев и Локомотив, барометрите на двата отбора. Ако покажат истинските си възможности, смятам, че мачът наистина ще е доста интересен."

"Камбуров заслужава голямо уважение, навсякъде, където е играл. Той си тръгна поради финансови причини, доколкото си спомням. Камбуров е дал много на Локомотив, но това показва, че без всеки може."

"Много е важно треньорът да има доверие. Да има спокойствието, че нищо не зависи от 1-2 загуби. Крушарски застана зад Акрапович. В моментите, в които Локомотив нямаше резултати, това беше похвална постъпка. 
Крушарски е видял потенциал в Акрапович, за да държи на него."