Отборът на Локомотив Пловдив е много възможно да се раздели с Конър Руан през зимата. Идеята на спортния директор Георги Иванов и треньорът Александър Тунчев е да се освободят от чужденците, които не успяха да се докажат досега, като на техните места ще бъдат привлечени нови такива.

Смята се, че на „Лаута“ са получили одобрението на собственика Христо Крушарски за привличането на чужденци, ако преди това бъдат освободени такива.

Руан е един от футболистите, които най-много разочароваха спортно-техническия щаб. В последните мачове той дори трудно намира място в групата на „черно-белите“. През сезона има 11 мача в efbet Лига, като 7 от тях започна като титуляр. Единственото му появяване като титуляр от средата на септември насам бе при визитата на Лудогорец (0:1). Тогава обаче Тунчев имаше много проблеми и бе принуден да разчита на англичанина.

Lap.bg
12 снимки

Халфът бе привлечен в началото на 2021 година. Той бе гласен за алтернатива на титулярите по това време Бирсент Карагерен и Момчил Цветанов. След продажбата на последния той започна да получава шансове. Завръщането на хърватина Йосип Томашевич обаче отново остави англичанина ва пейката.

Друг чужденец, който е пред напускане, е Артур Крачун. Молдовецът бе взет под наем до лятото от унгарския Хонвед. Договорът за преотстъпване на централния защитник е до края на сезона, но най-вероятно ще бъде прекратен. Защитникът записа 13 шампионатни двубоя, но само в 6 от тях бе титуляр. Старши треньорът Александър Тунчев обаче предпочита да залага на младока Мартин Паскалев в отбрана и Крачун рядко получава шанс за изява.