Бившият треньор на пловдивските Ботев и Локомотив Ясен Петров сподели очакванията си за днешното дерби между двата яростни съперника от програмата на първия пролетен кръг на efbet Лига. Петров е участвал в съперничеството и като футболист на Ботев и отлично знае какъв е залогът на срещата. Ето какво сподели той пред "Тема спорт" преди големия сблъсък в Пловдив.

“Като първи мач след паузата и зимната подготовка, не очаквам да стане кой знае какъв спектакъл. Всеки ще играе за своята чест и всеки ще излезе с мисъл да не се загуби дербито на старта на пролетния полусезон. Залогът е голям и това ще се отрази. Не все пак се надявам хората на стадиона да останат доволни от видяното. Ще бъде интересно да видим как новите хора в Локомотив ще заместят напусналите - Езе, Жоро Илиев, Ожболт.
 
"Ботев пък ще е без лидера си Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Ще е любопитно да видим и как двамата треньори са провели подготовката. Дербито е много трудно за прогнозиране. Невинаги отборът във форма печели. Ще наблюдавам срещата като зрител и дано остана доволен от видяното”, завърши Петров.