Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев остана доволен от победата на неговия тим над Локомотив Пловдив с 2:1. Той заяви, че е видял в своите футболисти манталитет на шампиони и поздрави пловдивчани за силната игра.

„Хубав двубой, труден двубой. Първото полувреме имахме големи затруднения, можехме и да губим. През второто нещата с дойдоха на мястото и не допуснахме нови голове. Мисля, че победата ни е абсолютно заслужена“.

„Ние допускахме елементарни грешки, позволявахме контраатаки, но пък насищахме средата на терена. През второто полувреме нещата се коригираха“.

„Последната седмица преди паузата за националните отбори беше тежка за нас. Тя ни се отрази добре. Имаме манталитет на шампиони. Локомотив Пловдив атакува смело, но това оставя пространства в защитата им. Днес зрителите спечелиха от двубоя“.

„Всяка победа е важна, особено като отбор като Локомотив, който се доближава като игра до ЦСКА Москва и футболистите им са подобни. Неслучайно са втори в класирането“.

„Колкото по-дълго продължим тази серия, толкова по-добре. Гоним шампионската титла, надявам се да спечелим всичките си мачове до края“.

„Лесно е единствено вкъщи пред телевизора“, завърши Генчев.