Капитанът на Локомотив Пловдив, Димитър Илиев, коментира току-що изтегления жребий за Купата на България, който отреди "смърфовете" да срещнат Левски в полуфиналните схватки. 

"Мисля, че се получиха интересни двойки. Със сигурност много хора в Пловдив са искали да се срещнем с Ботев, но мисля, че Левски е доста равностоен тази година и шансовете са изравнени."

"Всичко зависи от подхода, от концентрацията, от формата, в която се намират отборите. Има доста време до първите мачове - да се надяваме, че дотогава нещата с вируса ще отшумят и ще можем да играем пред публика, защото отдавна не е било четирите отбора с най-много фенове да са на полуфинали, а може да се получи един истински празник", заяви Футболист №1 на България за 2019 година пред DIEMA SPORT.

"Аз се надявах да се паднем с Ботев. Смятам, че тази година Ботев като качество е по-назад от Левски и ЦСКА, но в дербито щеше да е изравнено. В такава битка целият Пловдив е на тръни, тази тръпка е неповторима. Дано повторим историческия финал от миналата година, но времето ще покаже. Нека победим Левски, пък после времето ще покаже."

"Ние сме настоящият носител на купата, така че трябва да направим всичко по силите си да стигнем до мача за трофея, но първо трябва да преодолеем Левски, което няма да е лесна задача. Чак след това ще мислим за финал", завърши капитанът на Локо Пловдив.