Всеки тим има цел, която преследва, но докато поемаме по финалната права, играчите също водят яростна битка за индивидуалните награди. Тази седмица в „А група токшоу“ поглеждаме към претендентите за Златната обувка. Ще видим петимата футболисти, които изглежда до самия край ще спорят за отличието „Голмайстор на сезон 2015/16“.

На върха е Клаудиу Кешеру от Лудогорец. Прицелен към място в състава на Румъния през лятото на Европейското първенство във Франция, нападателят вече може да се похвали с 12 попадения на сметката си. Кешеру успява да се разпише на всеки 149 минути, а освен това с головете си собственоръчно е донесъл цели 11 точки на Лудогорец в преследването на пета поредна титла за разградчани.

С пет попадения по-малко от лидера на второто място е Матиа Курьор от Черно море. Вече записал името си във фолклора на варненския тим с победния гол за Купата на България през миналия сезон, халфът сега се наслаждава и на най-резултатния си сезон с фланелката на моряците.

Със седемте си гола до момента Курьор вече подобри постижението си от 5 попадения от миналогодишната кампания, въпреки че до момента през 2016 година играчът на Черно море не е успял все още да се разпише.

Друг играч, който още търси головото си докосване в официален мач през 2016 година, е Ивайло Димитров от Славия. Известен с колоритния си прякор „Косъма“, нападателят на белите има 6 попадения до момента в шампионата – 3 у дома и 3 при гостувания. 50% от всички попадения на Димитров пък са паднали в последните 15 минути на мачовете, което показва способността му да съхранява концентрацията си до самия край.

Продължаваме с едно познато име - Лъчезар Балтанов от Ботев Пловдив. Умел както в битките на върха на таблицата, така и в тези на дъното, полузащитникът се оказва ценен коз за „канарчетата“ в тяхната борба за оцеляване. Балтанов постепенно изглежда се превръща и в талисман за треньора на Ботев Николай Костов, като 5 от неговите 6 попадения дойдоха след последната треньорска смяна в клуба. Полузащитникът е вкарал и 50% от всички голове на „канарчетата“, откакто Николай Костов пое състава през ноември.

Последен, но не и по значимост, в списъка е доайенът в тази класация - Мартин Камбуров. Макар петкратният носител на златната обувка в родния шампионат и първенец от миналата година да е понамалил оборотите през този сезон, то 6-те му гола показват, че той все още е фактор, с който другите тимове да се съобразяват. С 6 попадения и 3 асистенции, Камбуров е замесен и в над 50% от всички голове на Локомотив Пловдив до момента през сезона.