Сериозни дългове е наследило сдружение "Обединение за Локомотив", когато в пое управлението на Локомотив Пд в края на миналото първенство на А група. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор на пловдивския клуб д-р Константин Думанов.

"Ще бъде конкретен. След като влязохме в работа и видяхме какви са нещата в Локомотив намерихме следното: за работни заплати към футболисти, треньори и работници към юни тази година година, клуба бе на минус с 352 872 лева. Задълженията към ВиК бяха в размер на 27 570, към хотел SPS за престой и храна на наши футболисти - 36 362 лв., за счетоводни услуги 9 200 лева, към полицията за охрана на мачовете - 42 000 лева. Освен това имахме дългове към напуснали през зимата футболисти в размер на 51 471 лв. Или общо 536 107 лева. Това беше състоянието на клуба когато влязохме в него. Говорим за задължения в периода преди да дойдем ние, не броим периода на Коко Динев и предните собственици", поясни д-р Константин Думанов. Той добави, че новото ръководство веднага е започнало да погасява задълженията.

"Към днешна дата ние разплатихме 381 543 лева. За два месеца и петнадесет дни. В тези всичките разплащания успяхме да съхраним отбора и привлякохме 14 нови човека, а някои от тях са големи имена. За сравнително малко пари успяхме да направим един много добър отбор, които тепърва ще се разгръща и ще става по-силен. Започнахме да подписваме договори с много млади футболисти, на които тепърва Локомотив ще разчита", каза още изпълнителният директор на "черно-белите".

Той обяви и приходите на клуба към днешна дата без мача с Берое, тъй като се сметките от него още не са дошли.

"От билети до първите два домакински мача 17 841 лв., от абонаментни карти- 53 250 лв., 7 800 лв. от реклама, такси в Детско-юношеската школа и таксите за игрища 26 459 лева или общо 105 350 лв. лева. Отделни приходите, осигурени от Сдружение "Обединение за Локомотив" - са в размер на 276 193 лв. така приходите за клуба са общо 381 543 лв. Трудно е да намерим хора, които да дават пари ако тук е батак, а не подредена къщичка. Ние, от Сдружението нямаме никакви претенции към тези пари, които сме дали до момента", каза още д-р Константин Думанов.

Стоян Грозлеков, който отговаря за Детско-юношеската школа клуба заяви, че е ремонтирана стаята на треньорите, работещи с подрастващите, осигурени са екипи и лагери за младите таланти.

"Сега ще насочим целите си усилия към търсенето на нов собственик. Призовавам всички които обичат клуба да се обидиним, да няма повече борба за власт и да не рушим имиджа на Локомотив Пд", каза още д-р Константин Думанов. Той бе категоричен, че в нито един момент не е държал 96 % от акциите на клуба, за което бе атакуван от своите опопенти.

"Много ниско ниво е това и няма да се занимаваме повече по тази тема. Най-важното в момента е да се знае от всички фенове, че Локомотив е финансово стабилен. Не значи, че текат пари, но със средствата с които разполагаме покрият тези суми, които са необходими за издръжката на Локомотив", завърши д-р Константин Думанов.