Едно дългоочаквано завръщане е факт. Вече 15 години след спечелената шампионска титла с клуба и 14 години след раздялата си с него, Георги Илиев отново е с екипа на Локомотив Пловдив. Това стана факт, след като се раздели с Черно море. Ветеранът изрази щастието си, че пак ще играе с черно-белия екип. 

"Чувствам се страхотно като играч на Локомотив. Когато от клуба ми се обадиха, нямах никакви съмнения в кой отбор ще продължа кариерата си. Доста хубави емоции съм имал тук, нормално е да съм повече от щастлив, че се завръщам на Лаута."

"През 2004 г. изпитах вълшебни моменти, които ще са запечатани завинаги в съзнанието ми. Надявам се да успеем да предложим отново тези емоции на феновете", заяви халфът и поздрави съотборниците си за другото отличие, което спечелиха, но този път без него - Купата на България.

"Тук е моментът да поздравя момчетата за спечелената Купа на България и перфектния завършек на сезон 18/19. Финалът за Суперкупата с Лудогорец? Шансове винаги има. Ако подходим със себераздаване, с ум, смятам, че може да се поздравим с успеха", заяви Илиев и коментира предстоящите битки в Европа.

"Добри шансове имаме във втория квалификационен кръг на Лига Европа, независимо дали ще се паднем с Радник Биелина или Спартак Търнава. Несъмнено ще бъдат трудни мачовете, очаквам да излезнем крайни победители и да докараме отбор с голямо име тук, на нашия стадион", завърши Илиев.