Билетите за дългоочакваното завръщане на Дунав в Русе вече са в продажба.

"Драконите“ посрещат Локомотив Пловдив в мач от четвъртия кръг на шампионския плейоф на Първа лига на 28 април, петък, от 17:30 часа.

Срещата ще бъде първото истинско домакинство на русенския отбор този сезон.

Цената на пропуските е 8 лв.

Предварителната продажба приключва на 27 април, четвъртък, вечерта. В деня на мача билетите ще се продават от 13 ч. на стадиона. Вече са подготвени 5 каси, които ще работят до 60-ата минута на срещата.

Интересът още в първите минути и часове е сериозен, поради което от ръководството на клуба призовават хората да се снабдят от рано с билети.

В тази връзка от ОП „Спортни имоти“ уточниха, че местата на Градския стадион са 12 400, в които обаче влизат и тези в т. нар. клетка за гостуващата публика, до която ще има и опразнен буферен сектор.

В магазин „SportLic” до петък, 28 април, пък ще се продават абонаментни карти за оставащите домакинства на „Дунав“ до края на сезон 2016/ 2017. Те ще са с цена 30 лв.

Това важи и за ВИП – картите, които са с цена 100 лв. Единствено техните притежатели, както и официалните лица от двата футболни клуба, БФС и журналистите ще могат да да заемат местата в централния сектор под козирката.

От футболния клуб предупреждават, че са взети сериозни предохранителни мерки. На всички сектори, както и на входовете на стадиона ще има камери, които ще следят за сигурността на стадиона. За целта ще работят още охранителна фирма и полицаи. На влизане пък хората ще бъдат проверявани и с метални детектори.

„Това е нормална практика на всички европейски стадиони“, коментираха по този повод от щаба на „драконите“.