Школата на Локомотив Пловдив ще получи малко увеличение на бюджета. Това уверение дойде лично от боса на "смърфовете" Христо Крушарски, който добави, че ще изиска от работещите в нея да се преборят за помощ от общината. 

"Първо събрах школата и им повторих, че ние започваме да си градим кадри и няма какво да се заблуждаваме, че можем да правим нещо. Ще вдигна малко бюджета на школата. Там има проблеми, но никой не иска да помогне. Аз обаче очаквам нещо друго към мен, но двата терена няма да си ги взема. Всичко, което съм направил, си остава там." 

Крушарски: Питах Камбуров истина ли е, че отборът ще играе симулативно срещу Етър

"На тази среща с школата им казах да се активизират и да решим въпроса заедно. Аз сам не мога. Да отидат, да седнат пред общината и да го обърнем на просия. Иначе няма как да стане. На тази база няма да тренират само тези деца, тя ще привлече деца и от улицата, за да станат хора", сподели Крушарски пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола". 

Според бизнесмена, развитието на школата е жизненоважно за "черно-белите", а ако от там идват подкрепления, титулярите ще се замислят повече за работните си места. 

Не се прави така!

"Ако не почнем да правим нещо по школата, сами ще спрем. Ние, ако имаме конкуренция на кадри, дали ще ги има тези скандали. Няма да ги има, защото всеки ще се бори за своето работно място. Футболистите явно се мислят за нещо повече. Крайно време е да си седнат на дупетата и да си вършат работата. Защото тяхната работа се вижда на терена", заяви Крушарски и разкри какви са амбициите му. А именно - да направи пловдивчани печеливш отбор.  

"Аз работата в Локомотив не съм си я довършил, магарето в калта няма да го оставя. Ако се намери човек да помага и да вървим заедно, за да ми олекне, по-лесно ще свършим тази дейност."

Камбуров: Няма какво да си кажа повече с Крушарски

"И тогава вече Локо ще е първият клуб, който е печелившо предприятие. В България трудно се намира външен инвеститор. Имам приятели по чужбина, но в България никой не дава пари за футбол", заяви Крушарски и сподели в конкретика част от плановете си.  

"Не нов отбор, а ако някой си тръгне, на Нова година ще се направи селекция. Не селекция като досега, а ще се почне от днес за следващата година. Скаут искаха, назначих скаут, програма искаха - имат я. Резултатът е никакъв", сподели бизнесменът и разкри какъв е положителният пример, който иска да следва. 

"Аз на Венци Стефанов му правя евала. Може много да приказва, ама всеки си има кусури. Той обаче налага младите, налага българското, така се работи. Тук на лагера докараха някакви хора и полудях. Половината от тия хора не знаят кой ги е докарал. Аз им плащам храна и хотел, за да видя, че не могат да играят." 

"Въобще не ме интересува какво гледат футболистите, да си гледат работата, а аз ще си говоря, каквото искам. В моите цитати, ако гледате подтекста, ще разберете какво съм искал да кажа. Над милион и половина ми струват само изградените неща. Играчите да играят за емблемата и там да им плащат." 

"Целта е да сглобим нов отбор, който е от нашите юноши. Може би Локомотив ще е на същото място, на което си беше", сподели още Христо Крушарски за предаването "Домът на футбола".