Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски заяви, че битката между „смърфовете“ и Ботев Пд е единството останало истинско дерби. Босът говори по време на церемонията по награждаване на наставника на „черно-белите“ Бруно Акрапович и Ален Ожболт съответно за треньор и играч на месеца.

По време на мероприятието в Пресклуб България Крушарски коментира и темата със стадионите.

„Ние ще домакинстваме, зависи какво ще ни се падне. Ако ни се падне по-голям отбор, няма как да домакинстваме на нашия стадион. След 20-ина дни стадионът ще е готов за това, което се иска от нас. Ремонтите вървят вече. Ще имаме стадион за 3-ата категория“, обясни на питане за предстоящите евромачове на локомотивци Крушарски.

Ален Ожболт, Христо Крушарски и Бруно Акрапович

източник: LAP.bg

„Разговорът за стадиона бе по инициатива на общината и аз съм „за“. На Пловдив му трябва стадион, за да приеме големите битки. За Ботев не мога да говоря. Там се съгласихме всички да бъдем заедно. После чувам, че единият дърпа към себе си. Аз си гледам към моята паница. Това, което съм направил, е за 10 400 места. Що се касае до населеност на градовете, Пловдив е вторият по големина град. Знае се къде е единственото дерби. Къде остана единственото дерби? То е Локомотив Пд – Ботев Пд. Другите две дербита не са истински“.

„Подкрепям това, което казах пред общината. Трябва да сме единни. Борим се да направим стадион Пловдив. Ботев дърпа да прави техния. Ако искат, техният стадион обаче не отговаря на изискванията за големи турнири. Аз нямам против да играя там, но не той не отговоря. Има някакви изследвания, закачки, но конкретно няма. Ако не се намеси премиерът, защото той командва парада, стадион няма да има. България трябва да има 4 стадион от 25-30 000. Крузейно играе на централния стадион построен от Общината. Той е 100 000. Така трябва да стане и при нас“, каза за финал Крушарски.

Крушарски: Целта сега са групите на ЛЕ