Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов коментира кога се очаква да се завърне на терена, както и очакванията си за класирането на тима в края на сезона.

"Контузих се на мача със Септември, опитах се да спра рязко, но усуках дясното коляно, след прегледа се оказа, че имам скъсана кръстна връзкя на коляното. Преодолях контузията, последната седмица провеждам почти нормални вратарски тренировки, на последната права на възстановяването си, след 8 ноември мога да се завърна на терена. Марто да се готви, като се върна към сериозни тренировки. От около две-три седмици тренирам с вратарите, Луков е много добър вратар, направи име и в Дунав", коментира Пиргов.

"Колкото повече качество има в отбора, що се отнася до конкуренцията, към нас се присъедини едно младо момче, при Акрапович се държи на тактическата дисциплина, също така на дисциплината извън терена и на терена, надявам се, че ще се класираме в първата шестица", добави той.

"Има тръпка когато играя срещу брат си, досега имам само победи и равенства, той досега няма победа. Израснахме на улицата, играейки футбол, това ни помогна да се развием като футболисти", каза още вратарят на Локомотив Пловдив

"Баща ми, лека му пръст, от него се научихме да се борим за живота, с трудностите в живота, накара ни да се трудим", добави Илко Пиргов.

Локомотив Пловдив се изправя срещу Витоша Бистрица в двубой от 13-ия кръг на Първа лига в събота (27 октомври) от 12:30 часа, а вие ще може да гледате двубоя пряко в ефира на NOVA SPORT, минута по минута на Gong.bg и на честотите на Дарик радио.