Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски коментира, че целта пред „смърфовете“ сега са групите на Лига Европа.  „Черно-белите“ се класираха за турнира, след като спечелиха Купата на България. Във финала те победиха градския си опонент Ботев Пд.

„Поздравявам още веднъж екипа на Локо Пд. Тази награда задължава. Пожелавам им всеки месец да стоят тук пред вас. И да се радваме заедно на успехи не само у нас, но и в Европа. Локомотив има цели и ги следваме бавно, стъпка по стъпка. Показахме на много хора, че не сме за подценяване. Тази година ще се радваме на още по-големи успехи, защото целите са по-високи. Лига Европа я изпускаме за една точка, за един мач, Успех на екипа. Тази година обаче се класирахме. И занапред да гласувате с едно око към нас“, каза Крушарски с голямо намигване.

„Локомотив има план и цел. Нашата цел бе да вземем купата. Ще кажете, че този се изхвърли и прескочи себе си. Човек трябва да гледа напред, за да постигне това, което иска. Ако не го прави си остава все на едно ниво. За Лига Европа целта са групите . това е съвсем сериозно. Говорили сме няколко пъти. За шампионата – 6-ото място да си го патентоваме“, коментира президентът.

Христо Крушарски присъства на церемония по награждаване наставника на Локо Пд Бруно Акрапович и Ален Ожболт съответно за треньор и играч на месец май.