Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович заяви, че не е имало никаква нужда да казва каквото и да било на отбора си преди успеха с 3:0 над Балкан Ботевград в 1/16-финалите в Купата на България. Хърватският специалист заяви, че щом е чул какво си говорят неговите възпитаници в съблекалнята е бил наясно, че подценяването е изключено.

„Момчетата направиха това, което бяхме планирали. Успяха да спечелят като отбор. Тези, които играха днес, не загубиха толкова много сили. Контролирахме мача. Противникът ни даде всичко от себе си, но качеството беше на наша страна. Доволен съм”, каза Акрапович пред DIEMA SPORT.

„Представиха се всички така, както аз исках. Всеки доказа, че иска да играе. Няма резерви при нас. Искам всеки играч да прави това, което изисквам от него, да търси своя шанс в първите 11. Това са отлични моменти да покажеш своите качества и да си готов за двубоите от следващия кръг. Теренът беше малко труден, но съм доволен от всички, които се раздадоха. Това ми хареса.”

„Изобщо не беше трудно да ги мотивирам. Влязох в съблекалнята и ги чух какво говорят помежду си, затова излязох спокоен. Това, което си казаха, беше достатъчно, за да съм сигурен, че ще излязат достатъчно концентрирани. Нищо не съм им казал, те сами свършиха работата.”

„Много ме радва нашата успеваемост пред гола. Играем добър футбол, създаваме доста шансове. Имаме футболисти като Димитър Илиев, Георги Илиев, Ален Ожболт. Диниш Алмейда вкара втори гол за нас. Искам да не получаваме голове. Това е важно за мен.”

„Не исках на такъв терен да пусна Анте Аралица, да го рискувам. Ще го изчакам още малко, иначе той се чувства добре. Мустафа Абдулахи няма проблем с кондицията си, той е над всички. Проблемът е да изгради доверие у колегите си. Днес записа 90 минути. Ще му даваме още шансове.”

„Мачът срещу Витоша Бистрица? Важно е сами да очакваме от себе си във всеки следващ мач да гоним трите точки. Моята работа е да държа на дисциплината, да държа кондицията и мотивацията у играчите. Имам отбор с много добър характер, добра комбинация от различни футболисти. Те вече се познават по-добре помежду си. Мотивацията няма да е проблем за нас. Всеки следващ съперник трябва да бъдем победен. Днес беше Балкан, сега идва наред Витоша Бистрица. Те имат качества – и Берое, и Етър имаха проблеми срещу тях. Кой знае как щеше да свърши мача, ако Витоша бяха вкарали дузпата си срещу Етър. Концентрацията ще е на първо място, трябва да влезем сериозно в мача. Не сме в ситуация да подценим мача. Отборът играе в българския елит, затова нямаме право да го подценяваме”, добави Акрапович.