"На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 хиляди лева на Локомотив Пловдив за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА, за участие в турнира Лига Европа", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.

Градоначалникът каза това по време на днешната си среща с президента на "черно-белите" Христо Крушарски и административния директор Атанас Узунов.

На нея стана ясно, че Локомотив усилено се подготвя за участие в Лига Европа и провеждане на мач в Пловдив. За целта ще бъдат извършени ремонтни дейности на стадион "Локомотив", съгласно дадени миналата седмица предписания на представители на УЕФА, които на място разгледаха състоянието на съоръжението.

След като бъдат изпълнени указанията, стадион "Локомотив" ще може да домакинства срещи от втория предварителен кръг на турнира.

Според Атанас Узунов благодарение на съдействието на кмета Иван Тотев, стадионът може да вземе категория 3, с което при евентуално класиране отборът ще може да играе на съоръжението и в редовните кръгове (в груповата фаза на Лига Европа).

"Благодаря на кмета Иван Тотев, че спази обещанието си, което даде преди време и ще помогне от такова високо ниво мачовете да се провеждат тук и пловдивчани ще бъдат преки свидетели на тези срещи", заяви Христо Крушарски.