Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в голямото пловдивско дерби в гвоздея на неделната програма на 21-вия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 14:30 часа и ще може да бъде наблюдаван пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние от Gong.bg ще проследим всички най-интересно от срещата минута по минута.

В лагерите и на двата клуба зимата включваше напускането на някои значими имена. В "жълто-черната" част на града си тръгна стълбът в отбраната на Ботев Кристиян Димитров, за да осъществи трансфер в хърватския гранд Хайдук. Към състава на Ферарио Спасов все пак се присъединиха Иван Бандаловски, колумбиецът Фабио Бурбано и бразилецът Андерсон Барбоса.

Неприятната новина за "канарчетата" преди лютото дерби е отсъствието на голямата звезда Тодор Неделев, който ще е извън строя за неопределено време.

В противниковия лагер също имаше значими напуснали. Георги Илиев окачи бутонките след края на есенния полусезон, а през изхода на стадиона в парка "Лаута" преминаха звездите Стивън Езе и Ален Ожболт. На техни места бяха привлечени Акинсола Акинеми, Михалович Клапан, Валентино Пулиезе и Лукас Салинас.

Единственият кадрови проблем за състава, воден от Бруно Акрапович е отсъствието на Милош Петрович поради контузия.