Локомотив Пловдив е набелязал и български защитник за заместник на напусналия Стивън Езе. Договорът на нигериеца с "черно-белите" изтича на 31 декември и той не пожела да го поднови. Той почти сигурно ще премине в клуб от МЛС на САЩ.

Освен африканеца, от "Лаута" си тръгна и друга важна фигура - Георги Илиев. За негов заместник се спряга Румен Руменов от Етър. Спортно-техническото ръководството на Локо първо е погледнало към родния пазар за опции и едва след това ще се гледат чужденци.

"За нас привличането на българи е винаги приоритетно, но невинаги се получава. Знаете как е с цените, с офертите и всичко", коментира наставникът Бруно Акрапович пред вестник "Тема Спорт".

Локо подновява тренировки на 6 януари. "Черно-белите" ще тренират около две седмици в Пловдив, а от 20 януари до 5 февруари ще бъдат на подготовка в турския курорт Белек. На лагера в южната ни съседка са планирани четири проверки, три от които са вече ясни. Преди подновяването на efbet Лига, което ще бъде между 14 и 17 февруари с гостуване на Ботев Пд, смърфовете ще премерят сили с Ботев Враца.