Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски бе гост в предаването „Неделята на NOVA“. Босът на „черно-белите“ коментира актуалните теми в българския футбол и дали ще се кандидатира за президент на БФС.

„Не съм решил - не съм се кандидатирал за президент на БФС. Тази структура се управлява много лесно. Мен никой не може да ме уплаши с обаждане, с подвикване“, заяви Крушарски.

Попитан дали твърди, че се оказва натиск върху хората, които в момента управляват българския футбол, Крушарски каза:

„Не твърдя, но то се усеща”.

И даде пример с Костадин Гергинов - председателят на съдийската комисия.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
57 снимки

„Обадих му се и го помолих да свирят реално мача. Той каза, че съм го натискал, че съм му се обаждал, че какво ли не. Готов съм да си платя да извадя този запис и да видим кой крив, кой прав”, обясни Крушарски.

 „За мен тази игра е много лесна. Кандидатите, които се явяват за президент на БФС, не могат да ме оборят нито с приказки, нито с дела. Защото за мен шестте години във футбола показаха нивото, което съм достигнал във футбола”, каза още собственикът на „смърфовете“.

„Ако тръгнем да се обединяваме, ще го направя, редът ще го сложа. Разликата между мен и Бербатов е доста голяма. Той може да има футболни умения, но аз съм много добър стругар, а той стругар ли е? Това, което е минало през главата ми през 40-те ми години като ръководител, едва ли той има този мой опит“, продължи Крушарски.

„Аз съм от старата школа. С Иван Славков бяхме повече близки по масите. От него се научих, че когато има буря, трябва да се наведеш, за да отмине“, добави босът на Локомотив.