Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, се върна от Аржентина, където прекара последния месец и половина. Босът сподели впечатленията си от южноамериканската държава и коментира важни теми, свързани със "смърфовете", една от които е тази за задълженията на клуба. Преди няколко дни се появи информация, че ръководството не се е издължило на футболистите и те все още очакват своите възнаграждения. 

"Локомотив има задължения, които се стопиха. Останаха лихвите, които се бяха натрупали във времето. Локомотив си върви по пътя, плаща си редовно задълженията към държавата. Локомотив единствено дължи пари на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения", заяви Крушарски по темата. 

"БФС ще отпуска по 250 лв на млад футболист в отбора. Мен ме съблазниха тия пари и почвам да си мисля по този въпрос. Вече имам четирима юноши, които ще налагаме в мъжкия футбол." 

"Всички треньори един ги е правил. Те чакат да дойде готовият футболист и да почнат да се пъчат. Никой не иска да работи с младите. Сега просто се радвам на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва да правим. Бъдещето е в младите, пенсионерите трябва да си гледаме живота. Младите трябва да движат колелото. Не бях виждал треньор, дори в контрола, да пуска всички младежи да играят по едно полувреме. Това говори, че човекът има визия, смелост, дупе. Това ме радва. Ще продължим в този дух", допълни Крушарски. 

"Тука идват такива, дето на кооперативния пазар ги има много. Може да пазаруваме и без пари. Локомотив търси един-двама, които да са класа. Някои се почувстваха звезди и сега са в Индия, Пакистан, там някъде", заяви Крушарски по отношение на селекцията на отбора.