Процедурата за стадион „Христо Ботев“ е пусната за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки. Тя е избрана за такъв контрол, а проверката на цялата документация от Агенцията ще отнеме около 2 седмици.

„Най-рано поръчката може да стартира, след като има протокол от Агенцията за обществени поръчки за осъществен предварителен контрол. Това ще ни забави с две седмици, въпреки че сме готови да обявим поръчката“, посочи зам.-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

За стадион „Локомотив“ също има забавяне, тъй като не е готова идейната концепция, която ще представят от ръководството на клуба и фенският клуб на "черно-белите".

„Процедурата за „Локомотив“ ще бъде обявена на инженеринг. Това е по-лека процедура, но все още Община Пловдив няма идейна концепция. Има разногласия между ръководството на клуба и феновете, но в крайна сметка се надяваме процедурата също да стартира до две седмици“, допълни още Райчев.

Припомняме, че Община Пловдив проведе пазарното проучване, чрез което бяха събрани оферти от фирми за индикативната стойност на ремонта на спортното съоръжение на Ботев.