Кадър на Локо Пловдив е кандидатът за нов президент на Българския футболен съюз, съобщиха пред "Марица" високопоставени източници от футболните ни среди. Това е Веселин Балевски, юноша на "смърфовете" и бивш защитник на "черно-белите".

Конгресът за нов президент е насрочен за 11 декември. Той стана възможен, след като Борислав Михайлов хвърли оставка. Временно начело е Михаил Касабов.

Досега бяха издигнати кандидатурите на Христо Порточанов, бивш президент на Нефтохимик и на Христо Христов, босът на Марица.

Нито един от сериозните играчи обаче още не е обявил намерение, разкриха още от "Марица".

Балевски има успешен бизнес и е независим от влияния. Бившият национал има и опит в управлението - бил е член в три Изпълкома при три различни управления. В кабинета на Иван Костов пък е бил съветник на премиера по спортните въпроси.

61-годишният Балевски започва да тренира в Локомотив и дебютира за състава преди да навърши пълнолетие. Изкарва пет сезона на "Лаута" между 1976 и 1980 година, а след това преминава в Левски.

На "Георги Аспарухов" записва пет сезона, като се отказва доста млад - на 26 години. Работи в системата на МВР, след промените се насочва в частния бизнес, като успешно управлява безмитни магазини.