„Стана един труден мач, според условията, на които бяхме подложени“, сподели треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев след дебютната си победа начело на тима. Локо Пловдив надви Монтана с 1:0 в мач от 25-я кръг на А група.

„И двата отбора играха коректно мача. Всичко беше горе-долу според правилата. През първото полувреме контролирахме напълно мача и стояхме така, както трябва да стоим на този терен. Пропуснахме някои ситуации. През второто вкарахме гол и пак контролирахме мача, извън последните 10 минути. Естествено, когато не се вкара втори гол и почнахме да играем повече със сърце, отколкото с глава. Лесно отстъпихме инициативата и ни създадоха тези две положения. Доволен съм, че футболистите подходиха умно и мислеха на терена. Трябва да сме по-прагматични“, коментира още Илиан Илиев.

„С тази победа мисля, че малко по-спокойно ще влизаме в мачовете и ще мислим повече за играта, отколкото за резултата. За мотивиране няма какво да говорим, футбоистите са професионалисти и нямаме претенции от тази гледна точка. След два-три паса вече имаше повече хора, които търсеха топката и затова създадохме тези ситуации. Като върви мачът, няма чак такива притеснения. Това е, че загубихме контрола в края и за 7-8 минути ни създадоха тези ситуации, а мачът се играе 90 минути. Две такива ситуации могат да ни костват точките“, каза още Илиан Илиев, а по повод формата на първенството заяви:

„Знаем, че един отбор в България е доста по-напред със селекция и всички неща, но мисля, че там изиграхме добър мач. Във формата, в който е първенството няма треньор, който да каже, че има лесен мач. Мисля, че е добре за развитието на футбола всеки мач да е със сериозен залог.“

За привличането на Иван Иванов, Илиев сподели: „Подаваме му ръка и се надяваме и той да ни помогне. Той нямаше никакви финансови претниции и бързо са се разбрали с президента. Момчето каза, че иска да помогне. Той е още едни футболист, който може да помогне с качества и опит, и присъствие в съблекалнята.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS