Отборът на Локомотив Сф победи с 2:0 Локомотив Пд в последен мач от 8-я кръг на А група. Точни за успеха на столичани бяха Владислав Романов и Ламжед Шехуди.

Двубоят се игра при ужасяващи условия, след като около 10-ата минута на мача заваля напоителен и проливен дъжд, който наводни терена, като на почивката не се знаеше дали срещата ще продължи. Малки деца с атрактивни метли с дълги дръжки се появиха на терена в опит да изтласкат водата, а в крайна сметка след консултация с двамата капитани се взе решение срещата да се доиграе.

Първите минути на срещата бяха сравнително равностойни, а в 8-ата минута шут на Александър Якимов от воле притесни Божидар Митрев, но се получи рикошет в тялото на Александър Бранеков, а топката бе изкарана в корнер. След неговото изпълнение опасността бе преустановена. Минута по-късно Дани Кики опита късмета си от сериозна дистанция, но в страни от целта.

Така след първите десетина минути, в които двата тима демонстрираха приличен футбол, небето над стадион Локомотив се смръщи и показа колко неблагосклонно може да бъде. Силен, проливен дъжд заваля и за кратко време наводни терена, а така направи условията за игра почти непоносими. Образувалите се локви не позволяваха на футболистите да вържат два паса, а именно в тези условия „столичните железничари“ откриха резултата. В 13-ата минута след центриране от дясно по атаката на Локо Сф на Елтон се получи разбъркване в наказателното поле на пловдивчани. Йордан Господинов първоначално улови топката, а след това я изпусна. От това се възползва Владислав Романов, който прониза стража на „смърфовете“ за 1:0.

В минутите до края на първата част футбол почти не се игра, заради ужасяващите условия, а в 32-ата минута Янко Сандански отправи тежък удар, при който се получи рикошет в тялото на бранител на Локо Сф. Това заблуди Божидар Митрев, който тръгна в противоположния ъгъл, но за негов късмет топката излезе в корнер. След него опасността бе преустановена. Малко преди края на първата част Локо Сф имаше нов шанс след получено разбъркване, но този път всички в редиците на пловдивчани показаха бдителност.

След почивката в 57-ата минута прекрасен удар на Том, който бе насочен към долния десен ъгъл на Йордан Господинов, от около 25 метра, принуди стража на гостите да боксира.

В 77-ата минута фаул за Локо Сф бе изпълнен от Дани Кики, който центрира с левия крак, а топката бе изчистена от бранителите на столичани. Тя попадна в Янко Сандански, който се забави и така бе притъпена остротата на атаката на пловдивчани.

Три минути по-късно столичните железничари увеличиха аванса си, а така почти убиха интригата в срещата. Даниел Генов се възползва от грешка на Венелин Филипов, пое топката и направи няколко крачки с нея, след което загуби нейното владение, Ламжед Шехуди покри съотборника си, като пое топката, влезе на скорост в наказателното поле и отправи силен удар към вратата на Йордан Господинов. Топката първоначално срещна напречната греда, а след това се оплете в мрежата за 2:0. 

В класирането Локо Сф е на 6-о място с 14 точки, а пловдивчани са 10-и с 6 пункта.