Отборът на Берое се наложи с 3:0 над Локо Пд в мача от 20-я кръг на А група. Преди дербито на Пловдив /Локо Пд – Ботев Пд/ старозагорци постигнаха класически успех и в голяма степен вгорчиха настроението на „черно-белите“ преди големия мач.

Точни за победата на тима на Петър Хубчев бяха Самил Керкар, Иво Иванов и Самир Аясс.

„Смърфовете“ не успяха да завършат двубоя в пълен състав, след като Георги Вълчев бе изгонен с втори жълт картон в края. Това означава, че бранителят няма да вземе участие в следващата среща на тима си. През седмицата Локо Пд гостува на Локо Сф в мач-реванш за Купата на България.

Берое започна мача доста по-добре, докато гостите имаха известни затруднения. Още в 1-ата минута Георги Костадинов отправи страхотен удар. Изстрелът попадаше в долния десен ъгъл на вратата на Йордан Господинов, но той с уникален рефлекс изби.

След няколко минути „заралии“ стигнаха до фаул. Георги Костадинов и Атанас Зехиров застанаха зад топката, а последният стреля изненадващо. Стената се пропука, топката премина, но Господинов бе на правилното място и изби. Жуниор Мапуку можеше да се разпише от добавка, но не успя. Освен това, нападателят се намираше в положение на засада.

Берое излезе напред в резултата след по-малко от една минути игра. Иво Иванов засече с глава центриране от корнер от дясно на вратата на Локо Пд и се разписа за 1:0.

В 14-ата минута Селим Керкар центрира от ляво, но Жуниор Мапуку не успя да отправи добър удар и топката напусна терена в аут. Само минута по-късно Елиаш се озова сам срещу вратаря на „смърфовете“, но стреля високо над напречната греда.

В 16-ата минута дойде и първата по-сериозна опасност в полза на пловдивчани. Спас Делев намери топката от движение, но Благой Макенджиев изби със сетни сили в корнер. В ответната атака Мапуку бе на косъм да се разпише, но без късмет.

Петър Пашев имаше главоболия в 22-ата минута. Богомил Дяков се травмира и бе принудително заменен от Александър Якимов.

Възпитаниците на Петър Хубчев поведоха с 2:0 в 26-ата минута. Самир Аясс изведе Салим Керкар, който показа чудесна техника и финтира бранител, както и Йордан Господинов, за да се разпише за 2:0.

Въпреки комфортния аванс на беройци, локомотивци удариха и греда в 27-ата минута, а добавка опита Спас Делев, но не сполучи.

Георги Костадинов засече центриране от дясно към далечната греда с глава малко преди края на първите 45 минути. Първоначално Господинов се разколеба, но след това се намеси добре.

В началото на второто полувреме Локо Пд извърши и третата си смяна, която отново бе принудителна. Мехмеди Бурабиа замени Ванчо Траянов, а преди края на първата част Игнат Дишлиев бе заменен от Георги Вълчев.

Берое продължи да бъде по-активният състав на терена, но локомотивци също имаха някои положения. А в 69-ата минута стана горещо. Йоан Ласиман тръгна заплашително от дясно, а Веско Пенев опита да го блокира. Последва съприкосновение между двамата, а Ласиман леко замахна с дясната си ръка и нанесе слаб удар по лицето на Пенев. Двамата останаха да лежат на терена. Спас Делев пък реагира остро, а Мартин Камбуров застана редом до него. Главният арбитър не се поколеба и вдигна жълт картон на буйния Делев.

Домакините вдигнаха оборотите в последните минути на срещата, а в 75-ата минута Селим Керкар отправи бомбен удар, който разтресе напречната греда. 4 минути след това момчетата на Петър Хубчев направха преднината си класическа. Елиаш спря добре топката пред наказателното поле, а след това центрира в пеналта. Самир Аясс овладя добре и отправи удар, който покоси мрежата на Йордан Господинов за 3:0. След това Аясс отстъпи мястото си на терена на Крис Гади.

В заключителните минути гостите останаха с човек по-малко, след като Георги Вълчев получи втори жълт картон за нарушение срещу Мапуку.

В класирането Берое се изкачи на третата позиция с 34 точки, като Литекс е с мач по-малко, а тимът от града под тепетата е 10-и с 20.

В следващия кръг от шампионата Берое гостува на ЦСКА, а Локомотив Пд посреща Ботев Пд. Всички срещи ще може да проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Diema и Diema Sport, на Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.