Българският шампион Лудогорец надви трудно Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в последен мач от 11-ия кръг на еfbet Лига. Единственото и победно попадение отбеляза Рик Джонатан, който се разписа с красиво попадение от дистанция в 84-ата минута. "Орлите" спокойно можеха да запишат и доста по-убедителна победа, но на два пъти удариха гредите, а и вратарят на гостите Мартин Луков се отчете с няколко добри спасявания.

Снимки: Startphoto.bg
96 снимки

С тази победа Лудогорец излезе еднолично начело в класирането с 28 точки, като три аванс пред втория Левски, който в събота допусна поражение от Ботев Пловдив. "Орлите" остават и с мач по-малко от "сините". Локомотив Пловдив пък остава остава десети с 12 пункта и вече в пет поредни мача няма победа. След паузата за национални отбори разрадчани гостуват на новака Септември София, докато "черно-белите" пътуват за среща с Ботев Враца.

Снимки: Startphoto.bg
57 снимки

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, заложи отново на Хендрик Бонман на вратата, а пред него в защита бяха Сон, Оливие Вердон, Диниш Алмейда и Дени Групер. Като опорен полузащитник действаше Дерай Дуарте. По-напред по терена бяха разположени Агибу Камара и капитанът Якуб Пьотровски, докато по крилата нападаха едно от новите попълнения Ерик Маркуш и Рик Джонатан. Атаката бе водена от Квадво Дуа.

Наставникът на Локомотив Пловдив – Любослав Пенев, пусна от първата минута Марсилио и Хуан Переа, които пристигнаха в отбора още през лятото, но чак сега дебютираха за „смърфовете“. На вратата бе Мартин Луков, а пред него действаха Оливер Камдем, Калоян Костов, Хорхе Сегура и Ангел Лясков. В центъра оперираха Георги Каракашев и Христо Иванов, а по крилата бяха разположени Марсилио и Николас Пенев. Капитанът Димитър Илиев пък бе поставен зад Хуаан Переа, който водеше атаката.

През първото полувреме Лудогорец беше доста по-активния тим, създаде няколко ситуации, но така и не успя да стигне до попадение. Най-чистите положения пък бяха пропуснати от Квадво Дуа, капитана Якуб Пьотровски и Дерой Дуате.

След почивката Лудогорец се активизира и в 65-ата минута беше много близо до откриването на резултата. Рик Джонатан центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, а на далечната греда Диниш Алмейда беше изпуснат от Хуан Переа и нанесе силен удар с глава, но Мартин Луков направи чудесно спасяване, улавяйки топката точно на самата голлиния.

В 76-ата минута "орлите" удариха и греда. Ивайло Чочев получи в половината на Локомотив Пловдив и след това комбинира със Сон, а той продължи още по-надясно за Кайо Видал. Последва центриране на бразилеца в наказателното поле, където Чочев зае по-добра позиция от Оливер Камдем и стреля с глава, но топката разтресе напречната греда на Луков.

Лудогорец, обаче, успя да стигне до попадение в 84-ата минута. Диниш Алмейда намери Рик Джонатан на левия фланг, който пък премина покрай Оливер Камдем. След това бразилското крило влезе навътре, напредна и стреля плътно с десния крак по тревата от дистанция и намери долния десен ъгъл на вратата на Мартин Луков, който можеше да се справи и по-добре в ситуацията – 1:0.

В петата минута от добавеното време шампионите можеха да вкарат и второ попадение. Голмайсторът Рик Джонатан тръгна на индивидуален рейд в половината на Локомотив Пловдив, премина през двама футболисти на гостите, стигна до границата на наказателното поле и опита изстрел с външната страна на десния си крак, като се получи рикошет в Калоян Костов и след това топката се отби от лявата греда на Луков и излезе в корнер. Това беше и последната ситуация в срещата и Лудогорец записа важна победа в битката за титлата.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

efbet Лига

FT .

1 : 0

  • 84’ Рик Джонатан
  • КРАЙ НА МАЧА! Победа за Лудогорец с 1:0 над Локомотив Пловдив!

    90+7'
  • НОВА ГРЕДА ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Рик Джонатан тръгна на индивидуален рейд в половината на Локомотив Пловдив, премина през двама футболисти на гостите, стигна до границата на наказателното поле и опита изстрел с външната страна на десния си крак, като се получи рикошет в Калоян Костов и след това топката се отби от лявата греда на Луков и излезе в корнер.

    90+5'
  • ПРОПУСК НА ЛУДОГОРЕЦ! Калоян Костов увисна за една топка във въздуха близо до центъра, от което се възползва Рик Джонатан, който разви невероятна скорост, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала с десния крак, но малко покрай лявата греда на Луков в аут.

    90+2'
  • Шест минути добавено време на мача.

    90+1'
  • Жълт картон и за Димитър Илиев от Локомотив Пловдив.

    90'
  • Жълт картон за Оливие Вердон от Лудогорец.

    90'
  • УДАР! Оливр Камдем центрира отдясно в наказателното поле, където Кристиян Пешов бе изпуснат и стреля с глава, но неточно покрай лявата греда на Хендрик Бонман в аут.

    88'
  • ГООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Рик Джонатан откри! Диниш Алмейда намери Рик на левия фланг, който пък премина покрай Оливер Камдем. След това бразилското крило влезе навътре, напредна и стреля плътно с десния крак по тревата от дистанция и намери долния десен ъгъл на вратата на Мартин Луков, който можеше да се справи и по-добре в ситуацията – 1:0.

    84'
  • Официално предупреждение и за Калоян Костов от състава на „смърфовете“.

    82'
  • Трета смяна за Локомотив Пд – Мартин Петков замени Николас Пенев.

    81'
  • Жълт картон и за Оливер Камдем от Локомотив.

    79'
  • НОВ УДАР! Ивайло Чочев получи пред дъгата на наказателното поле и стреля с левия крак по тревата, но покрай лявата греда на Луков в аут.

    77'
  • ГРЕДА ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Ивайло Чочев получи в половината на Локомотив Пловдив и след това комбинира със Сон, а той продължи още по-надясно за Кайо Видал. Последва центриране на бразилеца в наказателното поле, където Чочев зае по-добра позиция от Оливер Камдем и стреля с глава, но топката разтресе напречната греда на Луков.

    76'
  • Жълт картон за Хуан Переа от Локомотив Пловдив.

    75'
  • УДАР! Рик Джонатан центрира от корнер в наказателното поле, където Диниш Алмейда бе изпуснат и засече с глава, но неточно в аут.

    74'
  • Втората промяна бе свързана с напускането на Георги Каракашев, който бе заменен от Мартин Хайдаров.

    72'
  • Две смени и за Локомотив Пловдив – Марсилио отстъпи мястото си на Кристиян Пешов.

    72'
  • Руан Крус пък се появи на мястото на Квадво Дуа.

    71'
  • Двойна промяна за Лудогорец – Кайо Видал влезе на мястото на Сон.

    71'
  • НОВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Сон намери с едно докосване Ерик Маркуш отдясно в наказателното поле и стреля с десния крак в близкия ъгъл, но Луков спаси. Атаката на „орлите“ продължи и секунди по-късно Рик Джонатан центрира отляво към далечната греда, където отново Маркуш овладя на гърди и нанесе опасен изстрел по диагонала, но топката профуча покрай дясната греда на Луков в аут.

    69'
  • УДАР! Дени Групер нанесе тежък изстрел от около 25 метра до вратата, но Мартин Луков внимаваше и изби отлично с лявата си ръка в корнер.

    67'
  • ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Рик Джонатан центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, а на далечната греда Диниш Алмейда беше изпуснат от Хуан Переа и нанесе силен удар с глава, но Мартин Луков направи чудесно спасяване, улавяйки топката точно на самата голлиния.

    65'
  • УДАР! Оливер Камдем получи топката в половината на Лудогорец и имаше голямо свободно пространство пред себе си и реши да стреля от дистанция с десния крак, но покрай лявата греда на Бонман в аут. Това бе и първи изстрел за Локомотив Пловдив в мача.

    58'
  • Първа смяна в двубоя и тя бе принудителна. След сблъсъка с Мартин Луков, халфът на Лудогорец Агибу Камара напусна с травма и бе заменен от Ивайло Чочев.

    56'
  • НЕПРИЯТЕН СБЛЪСЪК НА ТЕРЕНА! Ерик Маркуш намери Квадво Дуа пред наказателното поле, но бе съборен от Калоян Костов. Сигнал за нарушение не последва, а топката продължи пътя си зад защитника и бе догонена от Агибу Камара в наказателното поле. Гвинеецът на свой ред си поведе дълго топката, и останал сам срещу Мартин Луков, опита да чукне топката с шпагат, но удари тялото на стража. След това се наложи лекарските щабове на двата тима до окажат помощ на двамата футболисти.

    52'
  • Начало на втората част!

    46'
  • ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Рик Джонатан центрира от корнер, в наказателното поле, където Дерой Дуарте засече с глава, но стреля право в обсега Луков, за когото нямаше особени затруднения да улови.

    45+2'
  • Край на първото полувреме!

    45+2'
  • Една минута добавено на първата част.

    45+1'
  • ОПАСЕН ИЗСТРЕЛ! След центриране от корнер топката беше изчистена от играчите на Локомотив, а след това тя попадна в Ерик Маркуш пред наказателното поле, който стреля с десния крак, но над вратата на Луков.

    31'
  • Жълт картон и за Ангел Лясков от тима на гостите за нарушение срещу Сон.

    29'
  • ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Агибу Камара открадна топката от Ангел Лясков на центъра, а след това Квадво Дуа я върна гвинееца, който напредна на скорост към наказателното поле и намери Якуб Пьотровски отдясно в пеналтерията. Последва изстрел на поляка с десния крак, но там на шпагат се хвърли Хорхе Сегура и го блокира отлично.

    24'
  • Първи жълт картон в двубоя – получи го Георги Каракашев за нарушение срещу Агибу КАмара.

    17'
  • УДАР! Рик Джонатан центрира отляво в наказателното поле, където Квадво Дуа бе изпуснат от Калоян Костов и стреля точно с глава, но в ръцете на Мартин Луков.

    12'
  • В първите минути на двубоя гостите от Пловдив държаха повече топката и стояха стабилно на терена, но така и не успяваха да стигнат до удар към вратата на Хендрик Бонман. В 11-ата минута пък Лудогорец стигна до нещо по-интересно в предни позиции, когато Сон бе изведен отдясно и намери в наказателното поле Ерик Маркуш, който стреля слабо, но и бе блокиран.

    12'
  • Начало на мача в Разград!

  • 1'
  • Стадион: Хювефарма Арена
    Рефер: Красен Георгиев
    Излъчва: Diema Sport


FT  | ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ  1:0

1:0 Рик Джонатан 84'

efbet Лига, 11-и кръг

Главен съдия: Красен Георгиев, град Варна

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Стартови състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-1-4-1): 39. Хендрик Бонман – 17. Сон,  24. Оливие Вердон, 4. Диниш Алмейда, 14. Дени Групер – 23. Дерой Дуарте – 77. Ерик Маркуш, 20. Агибу Камара, 6. Якуб Пьотровски (к), 7. Рик Джонатан ⚽ – 9. Квадво Дуа

Резерви: 1. Серджио Падт (вр), 5. Георги Терзиев, 11. Кайо Видал, 12. Руан Крус, 16. Аслак Фон Витри, 18. Ивайло Чочев, 30. Педро Нареси, 82. Иван Йорданов, 90. Спас Делев

Старши треньор: Игор Йовичевич

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): 88. Мартин Луков – 71. Оливер Камдем, 3. Калоян Костов, 91. Хорхе Сегура, 44. Ангел Лясков ж.к. – 33. Георги Каракашев ж.к., 6. Христо Иванов – 80. Марсилио, 14. Димитър Илиев (к), 17. Николас Пенев – 9. Хуан Переа ж.к.

Резерви: 81. Кристиан Томов (вр), 5. Тодор Павлов, 4. Мартин Паскалев, 20. Милош Петрович, 22. Ивайло Иванов, 19. Мартин Хайдаров, 10. Мартин Петков, 12. Ефе Али, 16. Кристиян Пешов

Старши треньор: Любослав Пенев

подкрепя българския спорт