Д-р Константин Думанов е бивш изпълнителен директор на Локомотив Пловдив от края на миналото десетилетие и лично предаде акциите в ръцете на Крушарски през 2015 г. Преди няколко дни той бе посочен от собственика на клуба - Христо Крушарски, като човекът, предизвикал кризата на "Лаута" в последните седмици и го прикани да поеме ръководството на "черно-белите". Според Думанов обаче истинската причина за случващото се е, че Крушарски няма средства, с които да осигурява бюджета на клуба. 
 
"Проблемът на Крушарски не съм аз, а самият той. Той просто няма пари, с които да покрива бюджета на клуба. И сега си търси врагове, с които да оправдае собствения си провал в управлението на Локомотив. Нямам представа защо е посочил моето име. В момента аз съм само един от многото фенове на отбора. Нямам участие в управителните органи, нито имам желание. А глупостите, че съм искал да участвам в строежа на трибуната, дори не искам да коментирам. Аз се занимавам с внос на стоматологична техника и нямам нищо общо със строителството. Даже не знам кои фирми участват в обществената поръчка", заяви пред "Мач Телеграф" Думанов.
 
Според него е парадоксално случващото се в Локомотив на фона на авторитета на треньора Любослав Пенев и добрите футболисти, които има в отбора.
 
"Това е истински парадокс. И затова смятам, че няма основателна причина Христо Крушарски да се отказва точно сега. Просто той си търси начин да се измъкне от Локомотив и да снеме от себе си всякаква отговорност. Затова и посочва мен като основен враг", обясни Думанов. 

подкрепя българския спорт