Председателят на сдружение „Бъдеще за Локомотив“ Диян Колев даде днес подробности по работата на сдружението и плановете за управление на Локомотив Пловдив. „Преди една седмица бяха джиросани акциите на локомотив на сдружението. То се състои от пет души, а аз съм неговият председател“, сподели Колев.

Попитан за ролята на Христо Бонев и Атанас Узунов Диян Колев: „Г-н Бонев е най-голямата легенда в нашия клуб. Той е и почетен президент. Не, той няма да работи в клуба, а е почетен президент и ще помага както и досега с каквото може. Наско Узунов никога практически не е напускал клуба. Той е много важен за нашите отношения с община Пловдив и държавните институции.“

„Като анализирахме ситуацията в Локомотив стигнахме до извода, че в днешно време е много трудно един футболен клуб да се управлява от един единствен собственик и това ни накара да търсим изход от ситуацията. Стигнахме до извода, че общността на Локомотив е много голяма. Дори фенклубът в Атланта изявява желание да помага. Призивът ни е цялата общност да се събуди и да започнем да работим по нов начин“, сподели още адвокат Колев.

„Ще се създадат четири звена. Финансов отдел, който ще се ръководи от Управителния съвет. Аз ще съм председател. Целта е оптимизиране на средства и персонал. Тече и одит. Приблизително е изготвен бюджет за годината, а вече сме провели и разговор със старши треньора. С всички футболисти сме се разбрали. Единственият напуснал е Станко Йовчев. Друго звено е спортно-техническият отдел, който се ръководи от старши треньора. Следваме принципа на ненамеса в работата на треньора. Друго важно звено е детско-юношеската школа и работата като цяло с децата, която от много години беше тотално дистанцирана. Свидетелство за това е, че последните излезли футболисти са от доста време. В щаба на г-н Матушев е включен ръководителят на школата. Огромен стимул за децата е да виждат шансове да влязат в първия отбор“, коментира още Диян Колев на срещата с журналистите.

„Даваме си ясна представа къде се намираме и какво ни предстои. Предвиждаме осигуряване на приходите. Разделяме го четири отделни подразделения. Стартира се кампания по продажба на абонаментни карти. Тя ще бъде масирана и с намерението да подкрепим Локомотив. Второ подразделение, към което сме насочили усилия е ангажиране на много на брой бизнесмени, които да дават малки суми. Голям кръг от бизнесмени, които да дават от порядъка на 1000 лева на месец. Това са хора, които емоционално са ангажирани с Локомотив. Третият вариант е малко на брой хора да осигуряват по-значителни средства. Четвъртият вариант е привличане на хора, които не са свързани с нашата идея, но биха се заинтересували да си партнираме. Нямаме в момента генерален спонсор, който да застане зад нас“, заяви още Диян Колев.