Потенциалният съперник на Локомотив Пловдив в турнира Лига Европа - черногорският Искра Даниловград, е изправен пред много трудна ситуация. Четирима футболисти от отбора са дали положителен резултат при тестовете за коронавирус и отпадат от групата, която ще пътува за Андора.

Това е голям удар за клуба, имайки предвид че тимът прави своя исторически дебют на европейската сцена в четвъртък, когато се изправят срещу ФК Санта Колома (Андора), за да определят съперника на Локо ПД.

Отборът, треньорът, както и целият персонал на Искра са се подложили на задължителни тестове за COVID-19 вчера, а резултатите показали, че четирима футболисти са заразени. Те ще останат в изолация и ще бъдат третирани като контузени футболисти, както гласи медицинският протокол на УЕФА.

Останалите от групата на Искра утре летят с чартър за Андора и ще кацнат в Барселона, където отново ще бъдат тествани за коронавирус.

Поради подобен проблем косовския Дрита наскоро бе отстранен от квалификациите за Шампионската лига със служебното 3:0, което облагодетелства Линфилд Северна Ирландия.