Привържениците на Локомотив Пловдив са "огорчени, разочаровани и откровено обидени" от ръководството на отбора и доверието към него е "безвъзвратно изчерпано", написаха те на фенския уебсайт mainite.bg. Писмото до собственика Христо Крушарски е подписано от осем от водещите фракции на "смърфовете".

Крушарски нареди: Глоби и наказателен лагер в Локо Пд

Тежката загуба с 0:3 от градския съперник Ботев Пловдив в неделя провокира поредната доза недоволство сред "черно-белите" среди, като полицията предотврати инциденти на "Лаута" в часовете след мача. Очевидно страстите тепърва ще се разгорещяват, както става видно от посланието на привържениците.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Г-н Крушарски, възнамерявахме да отговорим на поредните Ви необмислени и неотговарящи на истината коментари, че публиката застава зад Вас след поредната среща, веднага след публикуването им. Не го направихме единствено, за да не повлияем на настроението на отбора преди мача в Коматево. Правим го сега, два дни след поредната срамна загуба под ръководството на сегашната клубна управа. Желаем да бъде изключително ясно, че написаното по-долу не е просто плод на емоциите в следствие на негативния резултат.

Доверието към сегашното ръководство е безвъзвратно изчерпано. Вие сте начело на Локомотив Пловдив втора година. За този период обещахте толкова много, а хората, които наехте за тази работа, свършиха ужасно малко. Феновете на Локомотив сме огорчени, разочаровани и откровено обидени от начина, по който се ръководи нашият клуб. За нас това управление е абсолютен провал и то по критериите, които сам заложихте.

Поставихте цели, които не бяха изпълнени. Неколкократно обещавахте промени, изграждане на структура в клуба, професионализъм и план за развитие. Вместо това виждаме аматьорско поведение на всички властимащи в дружеството, което съвсем логично води до трагични и срамни резултати. Една стара поговорка гласи, че футболът е проста игра за умни хора. За съжаление, освен г-н Маринков, не виждаме много такива сред ръководните фактори на Лаута.

Пред медиите излиза нескончаем поток от срамни изявления, неспазени обещания и откровени простащини. По време на това ръководство, клубът ни понесе унижения както никога до сега.

За да не бъдем голословни, ще приведем примери:

- Постоянните пиянски прояви, пълният провал на селекцията и неспособността да се привлекат качествени играчи от страна на Чавдар Цветков. Всъщност какво изобщо работи той?

- Дуото Румен Руйчев и Росен Коруев: тържество на некомпетентността. Хора, които плетат неспирни интриги в клуба, за да прикрият собственото си невежество и аматьорщина.

- Воин Войнов и цялото треньорско ръководство - тотална неспособност за мотивация на футболистите и провеждане на мачовете. След последните срамни мачове всеки себеуважаващ се треньор и помощниците му биха подали оставки. Не и г-н Войнов.

- Иван Маринов: цялостен провал на школата, откакто бе назначен. Кой е отговорен за напускането на най-добрите играчи в посока на други отбори?

Ние, организираните фенове на Локомотив, отказваме да търпим това положение и сме готови да предприемем радикални мерки в името на най-обичания пловдивски клуб в случай, че не се разделим с тези хора, доказали своята некомпетентност и невъзможност да изпълняват задачите, за които са наети.

Г-н Крушарски, с тях не става! Време е да си ходят!", гласи съобщението.