Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович беше много щастлив след победата на тима си над Ботев. Тя е трета поредна за тима и за трети пореден път без допуснат гол, което се хареса на специалиста.

"Честито на момчетата ми. Това, което сме правили на тренировката, го сторихме на терена. Направихме това, което сме практикували като разучаване на начина на игра на Ботев. Неутрализирахме силните страни на съперника, играхме на контри и победихме. Трета победа със суха мрежа, много съм доволен", заяви Акрапович пред DIEMA SPORT.

Специалистът разкри и какви са изискванията му към играчите по време на мачовете и какво иска да вижда от тях в ситуациите и как да излизат победители от тях.

"Този гол беше наш директен гол. Не е важно как са паднали попаденията ни, просто искам да реализираме шансовете си, трябва да направим играта си така, че да се възползваме от тактиката на съперника."

"Искам от отбора винаги да е доминиращ и да владее играта. Можеш да си доминиращ и от офанзивна тактика, и от дефанзивна такава. Само реализирането ни трябва да е по-добро, защото можехме да вкараме и още голове", заяви треньорът и разкри каква е тайната да не се получават тежки загуби като тази от Славия.

"Променихме позициите на левите и десните зашитници след мача със Славия и това ни помогна за резултатите. Не е лесно да се направи, но се получи. Вече не пускаме лесни голове, както срещу Славия."

"Всички играчи вече се връщат назад. Дори Кавани и Суарес се връщат назад в големите отбори. Не виждам защо и ние да не копираме такава тактика. Ако не можеш да го сториш, нямаш място в мача", добави Акрапович и разкри как се е стигнало до намаляването на напрежението между фенове, шефове и играчи.

"С малко дистанция и с много разговори излизаме от тежката ситуация. Правим тиймбилдинги, тази енергия излиза от отбора, аз само я канализирам, за да използваме най-доброто от нея", завърши Акрапович.