В Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив се проведе 11-та "черно-бяла" Коледа. Залата бе препълнена и се оказа тясна за всички желаещи да наблюдават празника. Над 1000 фена направиха атмосферата в Дома на културата уникална и незабравима. Кулминацията на тържеството бе обявяването на Футболист номер 1 на Локомотив за 2016 година. Победите стана Мартин Камбуров с 404 гласа в своя полза, пише официалният сайт на Локомотив Пловдив.

Събитието започна с минута мълчание в памет на напусналите ни тази година Траян Дянков и Красимир Костов. Почетена бе паметта и на всички хора, свързани с черно-бялата идея, които ни напуснаха през тази година, както и на жертвите от инцидента в Хитрино.

След това привържениците на клуба бяха изненадани приятно от изключителните изпълнения на българската народна певица Валя Балканска. За доброто настроение се погрижиха и от струнен дует Вейл.

На сцената се качи Ангел Ангелов - един от авторите на книгата за историята на Локомотив, който разказа интересни неща за историята на любимия ни клуб на публиката. Той изведе на сцената и роднини на Христо Николов, който е авторът на клубната ни емблема. Те предоставиха на клуба оригинала на емблемата на Локомотив.

За особени заслуги към локомотивската общност бяха наградени двама човека. Вокалистът Спиридон Торбов получи своята награда за принос към черно-бялата идея от организацията на локомотивците в чужбина World Wide Locos. Стоян Грозлеков също бе награден от Организация Трибуна Спортклуб.

По време на "черно-бялата" Коледа през 2014 година бяха наградени всички футболисти и треньори от шампионския сезон на Локомотив. Тогава своите награди не получиха Едуард Ераносян, Александър Тунчев, Иван Маринов, Славчо Атанасов, Димитър Клисаров и Добри Орловски. Днес те получиха своите почетни плакети под бурните аплодисменти на "черно-белите" привърженици в залата.

Пристъпи се към награждаването на най-добрите юноши от школата на Локомотив.

В категория Деца победител стана Християн Петров. На второ и трето място останаха Иван Узунов и Тони Лесов.

В категория Юноши Младша възраст победител стана Ияд Хамуд. На второ и трето място останаха Иван Караиванов и Даниел Чаушев.

В категория Юноши Старша възраст наградата взе Павлин Евтимов. На второ и трето място останаха Архан Исуф и Димитър Минчев.

Преди преминаването към награждаването на Футболист номер 1 на Локомотив за 2016 година, бяха връчени още две специални награди. Плакет за цялостен принос към клуба получи Ванчо Траянов. Награда за успешен дебют в мъжкия отбор получи 15-годишния Ияд Хамуд.

Премина се към кулминацията на "черно-бялата" Коледа - обявяването на Футболист номер 1 на Локомотив за изминалата година. Победител с 404 гласа стана капитанът и голмайстора на отбора Мартин Камбуров. Той бе награден от бившия собственик на Локомотив Николай Неделчев под бурните аплодисменти на публиката. На второ място е Бирсент Карагарен, който получи наградата си от старши-треньора Едуард Ераносян. На трето място остана вратарят Ясин Ел Харуби, като помощник треньора на Локомотив Христо Колев му връчи подаръците и плакета.