Домакините от фирмата организираща престоя на Локомотив в Турция, направиха страхотен жест към пловдивчани. Те изработиха клубната емблема върху тревата, до тази на Бешикташ и така зарадваха момчетата на Едуард Ераносян. 

Футболистите пък се снимаха до това творение след края на предиобедното занимание. Така те благодариха на домакините за прекрасните условия дотук и добрата организация. След като видяха нарисувана емблемата на Бешикташ, който преди време е тренирал тук, от Локомотив се поинтересуваха как става това изписване на емблема върху трева. Изненадата бе пълна, когато им бе обяснено, че само трябва снимка с клубната емблема. 

Едно момче, самороден талант на име Керим , смая всички със своята дарба да твори по свой си начин. Керим гледайки емблемата на листа нанесе първо златистия цвят от емблемата с който се изписва името Пловдив, буквата Л и знака на железниците, Всичко това без шаблон, помощни средства  и само с работа на око. След това Керим наложи червения и после черния цвят и творението бе готово.

Любопитен момент бе, че работата по емблемата съвпадна с контрола на Ботев Пловдив на същия терен и имаше лек смут в канарчетата, но им бе обяснено, че тази емблема не се прави за да ги дразнят тях, а бе започната преди ден като подарък от домакините към Локомотив. 

Футболистите на Локомотив с охота приеха да се снимат до творението на Керим, което с времето и косенето на тревата ще избледнее. Топлото и слънчево време допринесе за доброто настроение на игарите при снимките и ден преди контролата с руския Ростов в петък от 16 часа българско време.