Отборите на Славия и Локомотив Пловдив откриват третия кръг от новия сезон в efbet Лига. Срещата е в петък, 21 август, от 20:00 часа. Сблъсъкът можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи срещата минута по минута. 

За Славия главната новина бе продажбата на халфа Георги Йомов в ЦСКА. По неофициални информации "белите" ще получат около 300 хиляди евро за този трансфер. В същото време беше привлечен Радослав Терзиев от Ботев Пловдив, а бъдещето на нападателя Калоян Кръстев в клуба остава неясно.

Говореше, че ще премине в третодивизионния италиански Санбенедетезе, но засега няма развитие по тази тема. Радослав Кирилов е контузе и ще пропусне тази среща, но Ивайло Димитров е възстановен и се завръща в състава.

Отборът на Златомир Загорчич завърши наравно в предишните три мача у дома срещу пловдивчани. Филип Кръстев пък стана най-младият капитан сред настоящите такива в елита на едва 19 години. След седмица Славия гостува на албанския Кукеси в мач от първия квалификационен кръг в Лига Европа.

В тима на Локомотив се разделиха с Игор Томашевич, който беше продаден на осмия в гръцкото първенство. Отборът обаче подписа с каращия проби в тима Кристиан Илич, който за последно бе и грал в шотландсия Мъдъруел.

"Смърфовете" нямат загуба в 7 поредни гостувания в София или отблизо година насам. Капитанът Димитър Илиев пък има 6 гола в последните си 7 мача срещу Славия. Головата криза за Анте Аралица продължава и той няма попадение в последните 10 мача във всички турнири.

Потенциалният съперник на "черно-белите" в Лига Европа - Иска Даниловград от Черна гора, има четирима футболисти, които са заразени с коронавирус. Искра трябва да играе с тим от Андора, за да се определи съперника на пловдивчани в първия квалификационен кръг в Лига Европа.