Треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, говори пред медиите преди старта на лятната подготовка на отбора. Той коментира селекцията в отбора, а освен това добави, че е наясно, че всеки ден може да му е последен на "Лаута". 

Aleksandar Karamfilov / LAP.bg
18 снимки

“Пуснал съм списък към ръководството, но докато няма нищо подписано не мога да разкривам нищо. Ще се опитаме по най-добрия начин да се разделим с определени футболисти и да привлечем други. На Витанов му приключи договорът, аз съм си казал мнението. Аз исках той да остане. Казал съм му, че няма да го използвам във всички мачове, но е важен за съблекалнята. В крайна сметка без всеки може. Локомотив е най-важният. Целта ни е да вземем по-скоро български футболисти, но е трудно. Тези, които искаме, не можем да си ги позволим финансово, а тези които можем, ще трябва време, за да се адаптират. Не е лесно, трябва да направим баланс и микс”, каза Томаш.

“Доста привърженици одобряват това, което сме направили. Не чета пресата, чета спортна психология. Ние завършихме пети пред отбори с доста по-големи бюджети. Аз съм наясно, че най-големите грешки са в треньора. Не съм доволен от два равни мача, които направихме като домакин. Аз ще работя със сърце и душа за Локомотив, докато съм тук. Наясно съм, че всеки ден може да ми е последен тук, но докато съм тук ще работя така, че ще съм тук още 100 години. Разговорът ми с ръководството си казахме нещата както аз ги виждам. Господин Колев е моят пряк началник”.

“Младите момчета трябва да си заслужат, а не да се налагат на всяка цена. Пример е Петър Андреев. Миналата подготовка през лятото той бе изцяло с нас, но след това в последния мач от лагера отношението му бе безобразно. Сега вече има ли промяна в него според вас?”.