Община Пловдив публикува на електронната страница на Агенцията за обществени поръчки (АОП) тази за стадион "Локомотив“. Новината съобщи заместник-кметът "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, като поясни, че обявлението ще бъде видимо до броени дни.

"Процедурата е аналогична с тази при поръчката за стадион "Христо Ботев“ - обявлението трябва да излезе в европейски вестник и вече ще бъде видимо на страницата на АОП. Срокът за подаване на оферти е 50 дни, след което комисията ще направи необходимото по най-бързия начин да прегледа документацията и да определи изпълнител. Паралелно с избора на строителната фирма ще пуснем и процедурата за избор на строителен надзор, за да не се губи време“, коментира заместник-кметът.

Той допълни, че ако няма обжалване, е нормално изпълнителят да бъде избран в края на септември месец. В обхвата на поръчката влиза: проектиране и строително-монтажни работи по трибуните – "Бесика“, "Спортклуб“ и южната трибуна, а стойността е 12 милиона лева с ДДС.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.