Шефът на Локомотив Пловдив Николай Неделчев  откри в Националната художествена галерия  в София изложбата "Образ и подобие". Експозицията ще продължи до 4 октомври. Тя включва 77 автопортрета от съвременни български художници, собственост на колекционера и меценат Николай Неделчев, който е известен колекционер и меценат.

Колекцията е стартирана като експериментален проект от самия Николай Неделчев вследствие на откупката на няколко автопортрета от изявени български художници. За изложбата са селектирани 77 утвърдени и съвсем млади автори, изявяващи се в областта на живописта, скулптурата и новите медии.

Сред авторите са Светлин Русев, Емил Попов, Вежди Рашидов, Сашо Стоицов, Снежана Симеонова, Станислав Памукчиев, Греди Асса, Алла Георгиева, Димитър Яранов, Ива Яранова, Иван Кюранов, Иван Костолов, Любен Петров, Деян Янев, Зоран Георгиев, Калия Калъчева, Нора Ампова и много други.

Изложбата е съпътствана от двуезичен каталог, придружен от текстове на съвременни български автори, разсъждаващи по темата за преходността на битието, съобщава Пловдивски новини.