Черно море победи Локомотив Пловдив като гост с 3:1 в двубой от 17-ия кръг на А група.

"Моряците" дръпнаха с два гола през първото полувреме с попадения на Курьор и Бурабия, а през втората част двата тима си разделиха по един гол. Балдовалиев намали в 57-ата минута, а Бурабия с втория си гол в двубоя от дузпа оформи крайния резултат. Черно море доигра двубоя с 10 души, след като Станчев беше изгонен за втори жълт картон в 76-ата минута.

Момчетата на Никола Спасов тръгнаха доста добре и още в 7-ата минута откриха резултата с попадение на Курьор, което развали играта на домакините. въпреки опитите на "смърфовете" да стигнат до изравнително попадение през първата част, това не се случи.

В 39-ата минута Станчев центрира добре отдясно и от десетина метра Бурабия наказа бившите си съотборници и направи резултата 2:0.

През втората част Локомотив тръгна в атаки и в 57-ата минута резервата Балдовалиев намали изоставането на домакините и върна надеждите поне за точка.

Карагарен и Йорданов не съумяха да накажат съперниковия вратар. Стефан Станчев си заработи в рамките на няколко минути два жълти картона и остави съотборниците си в намален състава в 76-ата минута.

В последните минути Курьор проусна да се разпише в допълнителното време, но Бурабия реализира дузпа в третата минута на добавеното време и оформи крайния резултат. Нарушение на Илиян Йорданов срещу Еуженио доведе до дузпата в полза на Морето.

В класирането Черно море вече заема 5-ото място с 24 точки, а Локомотив Пловдив е на 7-ото с 21.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS