Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като елиминира Локомотив Москва. Испанският клуб спечели с 5:1 и гостуването си в руската столица, като по този начин с общ резултат 8:1 продължава напред в надпреварата. Въпреки много ниските температури, двубоят започна при -13 градуса, футболистите на Диего Симеоне имаха тотално превъзходство над своя съперник.

Атлетико Мадрид имаше надмощие в мача от самото начало. В 5-та минута Коке комбинира със Саул, а той продължи към Фернандо Торес, който бе изведен на отлична позиция и стреля, но Антон Коченков спаси.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 16-та минута, когато Коке комбинира с Анхел Кореа, който премина двама футболисти на Локомотив и с диагонален удар вкара топката в долния десен ъгъл на Коченков.

Джеферсон Фарфан отправи далечен удар по посока на вратата на Атлетико Мадрид в 18-та минута, но Аксел Вернер спаси.

Минута по-късно Вернер се наложи отново да се намесва в 19-та минута. Той изби в корнер топката след удар от разстояние на Игор Денисов.

Локомотив Москва успя да изравни резултата в 20-та минута. Алексей Миранчук подаде към Мачией Рибус, който с далечен удар прати топката във вратата на Аксел Вернер, който не успя да проследи траекторията на топката и тя влетя в мрежата му.

Мануел Фернандес се опита да изненада Вернер с нов далечен удар, но топката премина на сантиметри над напречната греда на Атлетико Мадрид.

Атлетико Мадрид можеше отново да излезе напред в резултата в 36-та минута, но след удара на Хуанфран, Коченков успя да избие топката, тя се удари в напречната греда и излезе в корнер.

Томас Партей отправи много добър удар в 38-та минута, но Коченков внимаваше и спаси.

Атлетико Мадрид поведе с 2:1 в 47-та минута. Филипе Луис комбинира с Коке, а той продължи към Саул Нигес, който с много премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Коченков.

Томас Партей отправи нов много тежък удар в 55-та минута, но Коченков успя да спаси с една ръка и да избие топката.

Филипе Луис получи тежка контузия в глезена в 60-та минута. Бе изнесен от терена на носилка, след което бе заменен от Лукас Ернандес.

Съдията Артур Диас свири дузпа за Атлетико Мадрид в 65-та минута. Антоан Гризман направи много качествен пробив. Той премина през Денисов и Чорлука, след което излезе сам срещу Коченков, но си затвори ъгъла. Точно в този момент вратарят на Локомотив протегна ръката си и го препъна, а арбитърът посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Фернандо Торес в 65-та минута и по този начин Атлетико Мадрид поведе с 3:1.

Атлетико Мадрид реализира четвърти гол в 70-та минута, когато Томас Партей подаде към Анхел Кореа, а той изведе Фернандо Торес сам срещу Коченков и нападателят не пропусна да вкара.

Антоан Гризман за пореден път демонстрира своите невероятни качества в 80-та минута, когато демонстрира чудесен контрол върху топката и пусна перфектен пас към Фернандо Торес, който стреля, но в аут.

Атлетико Мадрид реализира пети гол в 85-та минута. Кореа показа завидни технически умения, като преодоля Рибус, след което подаде към Антоан Гризман, който стреля от границата на наказателното поле на Локомотив, топката рикошира в защитник и прехвърли Коченков за 5:1.

Антон Миранчук отправи хубав удар от далечно разстояние в 87-та минута, след което топката рикошира в играч на испанския отбор и се спря в напречната греда на вратата на Аксел Вернер,

След убедителната победа в Москва, Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.