УЕФА обяви разбивките по урни и станаха ясни евентуалните съперници на ЦСКА, Арда и Локо Пд във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Жребият ще се тегли в сряда (16 юни) и започва в 14:30 часа българско време.

ЦСКА

„Червените“ ще бъдат поставени при жребия, но е много вероятно след тегленето му да няма конкретен отбор и да се чака развитието на мачовете в първи предварителен кръг, защото 4 от вариантите са двойки. Единственият сигурен отбор в урната на непоставените е беларуския Динамо Брест.
 
Останалите възможности са победителите от следните двойки:
 
Санта Жулия (Андора) – Гзира (Малта)
Хонка (Финландия) – Рунавик (Фарьорски о-ви)
Струга (Македония) – Лепая (Латвия)
Динамо Брест (Беларус)
Европа (Гибралтар) – Кауно Жалгирис (Литва)

Отборите на Локо Пд и Арда ще бъдат непоставени. 

Локо Пд

„Черно-белите“ от Пловдив попаднаха в група 6, а там поставени са отборите на Словачко (Чехия), Университатия Крайова (Румъния), Карабах (Гърция), АЕК Атина (Гърция) и победителят от двубоя Фехервар (Унгария) – Арарат (Армения).

Арда

Дебютантът в Европа отбор на Арда попадна в група 1 има доста сериозни препятствия, които може да срещне във втория предварителен кръг на турнира. Това са отборите на Аполон Лимасол (Кипър), Апоел Беер-Шева (Израел), Чукарички (Сърбия), ФКСБ (Румъния) и Ворскла Полтава (Украйна).