Спортният директор на Царско село Иво Андреевски говори пред Дарик радио за предстоящата втора част от сезон 2018/19 за отбора във Втора лига.

"Царете" са убедителен лидер във второто ниво на българския футбол, а Андреевски призна, че целта е една - директна промоция в Първа лига. Същевременно той говори и за новопривлечените футболисти, както и за напусналите отбора играчи. Спортният директор призна, че амбициите на Царско село са тимът да направи малък и кокетен стадион, на който ще може да играе в Първа лига, тъй като няма смисъл от влизането в най-елитното ниво на българския футбол, ако отборът обикаля чуждите стадиони.

„Отборът ни тренира вече четири –пет дена. Играчите са на лагер в Царско село, имахме намерение да отидем до Македония и да изиграем няколко мача в региона на Струмица, но лошото време ни принуди да останем тук. Тренираме в нашата зала, ние разполагаме с перфектни условия за подготовка по всяко време на годината, след няколко дни ще почнем и на изкуственото игрище”, сподели Андреевски.

„Първо освободихме пет човека от отбора, който игра през есента. Разделихме се с Калоянов, Кацаров, Кристиян Димитров и Марко Прлевич и Дюлгеров. Новата селекция е съобразена изцяло с треньора Николай Спасов и имахме късмет, че на 100% удовлетворихме желанията му. От Левски ни преотстъпиха Атанас Кабов и Луан Виана. Върнахме си Галин Минков от Литекс, Мартин Димитров от Ботев взехме, а вчера и Георги Андонов. Да не забравяме и Минев и Борислав Балджийски. Това са новите попълнения. Всички тренират с отбора и се готвят за пролетта", продължи Андреевски.

„Засега вървим добре във Втора лига. Обсъждаме един сериозен проблем, който стои пред нас – а именно да успеем да приведем стадиона на Царско село във вид, който да му позволи да приема мачове от елита на футболна България. Искаме да сложим осветление, да увеличим капацитета. Иначе няма смисъл да влизаме в Първа лига, ако ще обикаляме стадионите. Наистина не виждаме смисъл в това. Ние отсега сме предприели някои стъпки, които ни водят към тази насока. Няма смисъл да влизаме в Първа лига, ако играем по другите стадиони. Ще направим малък, кокетен стадион и ще си играем мачовете у дома. За мен, както и за останалите от ръководството, за собственика Стойне Манолов това е единственото приемливо решение", каза Андреевски.

Относно предстоящите контроли, той заяви: „Имаме уговорени интересни мачове в Турция с Иртиш и Кайсар. Преди това, тук ще играем три контроли в България - със Симитли, с Пирин, също така с Чавдар Етрополе, първата от тях е на 23-ти този месец. А освен с казахстанските отбори, ще мерим сили и с руския Новосибирск. Заминаваме на 3-ти февруари.Това са планираните проверки. Длъжни сме да бъдем оптимисти за този сезон. Надявам се да не повторим грешките от миналата година. Разполагаме с по-стойностен отбор, а Спасов е запознат какво се случи миналата година. Отиде за няколко месеца в Казахстан, дойдоха нови треньори, а това оказа влияние върху отбора. сега съвсем логично и нормално целта е една – директна промоция в Първа лига. Никола Спасов твърдо е нашият треньор. Резултатите, които постигаме, са основна заслуга на него и отбора. Футболистите имат уважението му и тренират много сериозно", допълни той.

„Говорили сме за разходите в Първа лига. Като спортно-техническо ръководство, ще направим всичко възможно да привлечем спонсори. Отборът ни е изцяло частен, а всичко лежи на плещите на Стойне Манолов. Не е лесно, но мисля, че ще се справим”, завърши спортният директор на Царско село Иво Андреевски.