Вече стана ясно, че втородивизионният Миньор Перник ще има нови собственици, а бившият международен съдия и изпълнителен директор на Пирин Благоевград – Таско Тасков, е спряган за новия силен човек в клуба.

След като напусна „орлетата“, той бе поканен в екипа, ръководещ Локомотив Пловдив, и освен да отговаря за маркетинга, се превърна в един от основните съветници на собственика Адам Сотков по спортните въпроси. Точно двамата са провели разговора с кмета на Перник – Станислав Владимиров, относно собствеността на Минор.

Още вчера се писа, че новите собственици ще вкарат  човека в УС на клуба, който ще продължи да функционира като дружество с нестопанска цел.

Очакванията са Миньор да има и нов спортен директор, който да отговаря за всички спортно-технически въпроси. Едно от спряганите имена е на бившия шеф на „чуковете“ – Велизар Димитров, който напусна клуба след оставката на старши треньора Христо Янев. Собствениците са се насочили към него, защото искат за този пост човек, който познава обстановката в тима.

На този етап настоящият треньор – Емил Серафимов, ще запази поста си, но не изключено и той да бъде подменен с по-млад специалист, който да успее да изпълни идеите на собствениците на Миньор. Сред възможните варианти е Владислав Вутов.