Отборите на Локомотив Пловдив II и юношита на клуба U17 започнаха подготовката си за сезон 22/23. Дублиращият тим ще играе за втора поредна година в Югоизточната Трета лига, а 17-годишните в националното първенство за тази възрастова група. 

Вторият отбор на "черно-белите" ще бъде воден от Христо Телкийски, който се върна на "Лаута" от Атлетик Куклен. Новият наставник ще разчита отново на играчи, родени основно през 2002, 2003, 2004, 2005 година, състезатели от школата. Има и футболисти на проби, като за тях ще бъде взето решение на по-късен етап. Предвидени са контролни срещи с ФК Ямбол, Асеновец, Сокол Марково, Спартак Пловдив и Гигант Съединение. 

Сезонът в Югоизточната Трета лига започва на 7 август. Новият отбор при U17, съставен от набор 2006/07, ще бъде ръководен от Васил Гърков. 

Той започна работа с неговите възпитаници, като очакванията са за ползотворна подготовка и липса на контузии. Елитната група стартира на 10 август (сряда). Планирани са проверки с юношеските тимове на Хебър, Берое, Славия.