Важна информация разпространиха от Ботев Пловдив преди пловдивското дерби с Локомотив. На клубния си сайт "канарчетата" публикуваха специално съобщение, от което става ясно, че достъпът до стадиона ще става само с лична карта. 

Предоставяме ви пълния текст, без редакторска намеса: 

"ФК "Ботев" информира привържениците, които ще посетят двубоя срещу "Локомотив" Пд от 5 кръг в първенството за организацията, свързана със срещата:

* На входа на съоръжението ще се изисква показване на лична карта. Лица без документ за самоличност няма да бъдат допускани. 

* Начален час на мача - 18:30.

* Входовете на "Футболен комплекс Ботев 1912" ще бъдат отворени в 16:00 ч.

* Билети в деня на мача няма да се продават. Продажбата в клубния фен-магазин ще приключи в петък в 18:00 ч.

* Привържениците на Ботев, придвижващи се по Околовръстния път на Пловдив, ще бъдат насочвани за влизане към кв. Коматево по "Коматевско шосе", докато привържениците на "Локомотив" ще се придвижват към комплекса по ул. "Захаридово". Ул. "Воден" ще бъде затворена за движение.

Съвместно с органите на реда е организиран строг пропускателен режим на входа на "Футболен комплекс Ботев 1912". Предвид щателните проверки, призоваваме зрителите да пристигат по- рано на стадиона и да следват указанията на органите на реда:

* Влизането на непълнолетни лица става само с придружител и попълнена декларация, която може да бъде намерена на входовете на комплекса, както и изтеглена от тук. Един възрастен може да бъде придружител на максимум трима непълнолетни.

На територията на стадиона няма да бъде допускано:

* Влизането на лица в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества

* Внасянето на опасни за здравето предмети

* Внасянето на бутилки с вода и всякакви течности, като на входовете ще бъдат подготвени пластмасови чаши, в които водата може да бъде преливана

* Знамена, плакати и транспаранти, на които са изобразени текстове, изображения, абревиатури и символи, подтикващи към омраза и насилие, съдържащи обидни квалификации или олицетворяващи идеологии, обявени за противозаконни

* Паленето и поддържането на огън

* Хвърлянето на предмети

* Носенето на маски и действия за напълно прикриване на лицето или на части от него, което затруднява разпознаването

* Носенето на оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие, боеприпаси, спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; сигнални ракети, взривни устройства, пиротехнически изделия и други общоопасни средства, отделни техни съставки; наркотични и други упойващи вещества; както и други вещества и предмети, които могат да бъдат опасни за живота и здравето на околните".