Наставникът на Локомотив Пловдив Войн Войнов похвали момчетата си за играта им в мача с Черно море. Той е доволен, че те успяха да сътворят пълен обрат, след като още след 24 секунди игра вече изоставаха с 0:1.

"Аз знаех, че това ще ни е най-трудният мач. Още преди няколко дни казах на момчетата, че това ще ни е от тежките мачове. Няма как да не се гордея с тези хора. Мартин Камбуров 40 минути игра с подут глезен, само мога да му се поклоня", сподели Войнов пред DIEMA SPORT 2 и направи анализ на мача.

"Тръгна нещастно този двубой, но играчите намериха морално-волеви качества и зарадваха публиката с победа. Не очаквахме в първата минута да ни вкарат гол. Тук е мястото да благодаря и на публиката, която беше блестяща, но аз знам, че може и да е още по-многобройна", заяви треньорът и разкри, че "смърфовете" до последно ще гонят Европа.

"Нашият отбор до последния мач ще гони зона Европа. Всеки ден си говорим, че сме готови и до последния мач ще се борим, за да се класираме. Мисля, че няма да разочароваме нашата публика", заяви Войнов и коментира предстоящата селекция.

"Работи се по селекцията, Чавдар Цветков работи по нея. Имаме доста разговори с футболисти, но все още е рано. Нека ни вярват привържениците, че и догодина ще сме фактор в родния шампионат", сподели наставникът.

В последните дни се заговори сериозно, че двама от основните играчи на "смърфовете" може да преминат в Левски - Иван Горанов и Димо Бакалов. Но специалистът не вярва, че това ще се случи.

"И Иван Горанов, и Димо Бакалов са ценни за нашия отбор. Мисля, че те няма да изневерят на Локомотив и наесен пак ще са сред нас. Това, че големите отбори са ги харесали, само трябва да ни ласкае", заяви Войнов и накрая говори за предстоящия мач с Дунав.

"В следващия мач ще подходим срещу Дунав, всички видяха какво може този тим. Призовавам феновете ни да напълнят стадиона и може да ги зарадваме с класиране за Европа следващия кръг", завърши наставникът на Локомотив.