Наставникът на Локомотив Пловдив Войн Войнов чистосърдечно призна, че е изненадан от солидното представяне на своите момчета дотук в първенството. В 5-ия кръг „черно-белите” надиграха Витоша Бистрица с 3:1, с което събраха вече 8 точки и са четвърти във временното класиране.

„Хубава победа, но трудна. Нито за секунда не съм си мислел, че мачът ще бъде лек. През всички 90 минути нашият отбор се постара да контролира играта, да притежаваме повече топката, но като че ли бяхме поуморени. Когато все пак в крайна сметка победим, значи добре сме си свършили работата. Благодаря на момчетата, които се раздадоха от началото до края”, каза Войнов.

„Аз лично не съм очаквал да се представяме толкова добре, преди всичко заслугата е на играчите. Тренират много добре, трудят се и се представят много силно. Може би като изключим един мач, в другите бяхме на ниво.”

„Пламен Крумов има разтежение, а Ванчо Траянов не започна заради вирусно заболяване. Траянов е основен играч за нас, но нямаше как да стартира. Публиката не ги знае тези неща и започна да скандира: „Защо не играе?”. Аз разчитам на всички и не се притеснявам, когато отсъства някой. Всички се готвят и трябва да са готови.”

„Днес пристигна нападател от Франция и от утре ще го видим. Дай Боже, да привлечем един нападател, защото изпитваме недостиг в предни позиции. Дано ни задоволи новият, за да помогне на Локомотив. Той ще кара пробен период, от утре се готви с нас и ако покаже добри показатели и добро физическо състояние, може да го картотекираме още за следващия мач.”

„Камбуров си беше основен състезател. Локомотив обаче продължава – това е велик клуб. Може и без мен, и без Камбуров. Надявам се тези, които играят, да поглеждат по-често към вратата, защото преди беше по-лесно. Сега всички трябва да споделят тази отговорност.”

„Няма проблеми във финансово отношение. Нашият президент направи всичко възможно и нямаме такива ядове. То си личи на терена – момчетата се раздават и дано подобрим играта още повече.”

„Много е хубаво, когато победиш, но с последния съдийски сигнал съм забравил мача. Мисля за следващия мач срещу Верея – един солиден отбор. Очаквам интересни моменти на стадиона в Стара Загора”, завърши Войнов.