Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов коментира наказанията, които получиха Симеон Райков и Анте Аралица след сблъсъците на терена с играчи на Славия. Както е известно, след последния съдийски сигнал на двубоя, който завърши при 1:1, имаше грозни сцени.

След обявяването на санкциите, наложени от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, шефът на „смърфовете“ обаче не скри почудата си от факта, че няма нито един наказан от редиците на „белите“. Той заяви пред „Спортно шоу Гонг“ по Дарик, че „излиза, че футболистите на пловдивчани сами са се били“.

„Наказанията са тежки, но аз мисля, че в един боксов двубой трябва да има двама състезатели. Когато някой не се яви, няма такава среща. Не знам дали ще разберете моето становище по въпроса. Действащите лица, изпокрили се в тунела и на терена, не са наказани. В самия протокол са описани деянията на Радо Станев, който е мой личен приятел, за жалост, в момента. Футболистът – Гамаков. Но ние не виждаме справедливост в момента. Сами сме си виновни. В крайна сметка трябва да има справедливост. Когато едните биват наказани, трябва и другите да са наказани. Ако наказание има Радо Станев и мач или два не се седне на пейката, например, мисля, че двубой пак ще има“, започна Узунов. 

„Нали е имало екшън?! В него трябва да има действащи лица. Аз като гледам нашите май сами са били“.

„Който и да питате от двата лагера – всички казват, че е имало бутане, но не и удари. Говорихме и със Симеон Райков и Аралица. Последният каза, че само са си допрели главите. Така обаче са описали длъжностните лица. При генерал Василев обаче, Комисията по феърплей има описание на тези състезатели, защо те не получават наказания, сами може да си отговорите“, продължи шефът. 

„Ще преценяваме дали да обжалваме, нека видим първо становището на Дисципа“, коментира за финал Узунов.

Райков: Да излязат и да кажат защо ме наказаха за 5 мача