Наставникът на Верея Александър Томаш отдаде поражението от Локомотив Пловдив в 20-ия кръг на неопитността на момчетата си. Те загубиха с гол в последната възможна секунда след грешка в отбраната.

"Това е грешка на неопитност, на мъдростта. За да достигнем до мъдрост, трябва да си опитен, а за да си опитен, трябва да допуснеш много грешки. Локомотив има много опит, възползва се от една грешка и спечели", заяви Томаш пред DIEMA SPORT. Той сподели и от какво не е доволен от играта на тима си.

"Ако трябва да съм по-искрен, не съм доволен от играта ни преди почивката, след нея се получиха. Като цяло, искам отборът ми да изглежда по различен начин. Убеден съм, че ще се случи, защото работим вече шест месеца заедно. Само мъдрост ни липсваше", заяви още треньорът и продължи.

"Най-лесно е да излезем от тази ситуация с победа. Трудно се постига това обаче. Важното е, че момчетата израстват, след почивката стояхме добре тактически на терена. Във фаза атака трябва да работим още много, по-доволен съм от представянето в защита преди почивката", заяви Томаш.

"Задължен съм да пазя момчетата, това ми е работата, днес имахме шансове за гол. Просто ни липсва самочувствие, опит и мъдрост. Валери Домовчийски има опит и самочувствие, той може да си заслужи мястото. Работим за уважение, отборите тук се съобразяват с нас. Само сме неопитни", сподели още треньорът и накрая говори за стажа си в Манчестър Юнайтед.

"Сега изживявам още мача и не мога да говоря за стажа в Манчестър Юнайтед, не искам да кажа някоя глупост. Каквото и да е не може да се приложи от там тук. Човек трябва да има свой път, свой стил. Трябва да сме уверени, че това е пътят, това е начинът", завърши Томаш.